Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vključevanje kulturne dediščine in ohranjanja narave v razvojne programe in projekte do leta 2020

01.04.2016


Slovensko društvo evalvatorjev je v sodelovanju z Biotehniško fakulteto (Oddelek za urejanje krajine) pripravilo intenzivno enodnevno usposabljanje z naslovom »Vključevanje kulturne dediščine in ohranjanja narave v razvojne programe in projekte do leta 2020 (v okviru nove strukturne politike EU)«.
Usposabljanje bo potekalo v petek, 1.4.2016, od 9. do 17. ure na Biotehniški fakulteti (Oddelek za urejanje krajine), Jamnikarjeva 101, Ljubljana, Predavalnica 2, II nadstropje. 

Program 
PrijavnicaLes in krožno gospodarstvo

01.04.2016


Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) ter Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) organizira okroglo mizo Les in krožno gospodarstvo v okviru sejma GREEN, ki bo v petek, 1.4.2016 ob 12.00 v Gornji Radgoni.
Vlada RS je oktobra 2015 sprejela Okvirni program prehoda v zeleno gospodarstvo, ki odgovarja na globalne izzive, kot so rast prebivalstva, slabšanje stanja okolja in pomanjkanje virov. Zeleno gospodarstvo je cilj procesa, s katerim bo Slovenija postala konkurenčno gospodarstvo, v katerem bodo ljudje dobro živeli in razumeli ter upoštevali omejitve, ki jih postavlja naravno okolje.
Pred okroglo mizo na temo lesa in krožnega gospodarstva bo ob 10.00 potekala okrogla miza na temo Zelenih javnih naročil in družbene odgovornosti v povezavi s krožnim gospodarstvom.

Vljudno vabljeni!

VabiloMesec krajinske arhitekture 2016

01.04.2016 do 30.04.2016


Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) vsako leto z različnimi dogodki obeleži svetovni mesec krajinske arhitekture, ki ga je leta 2007 razglasila Mednarodna zveza krajinskih arhitektov (IFLA). Skupaj s fakulteto in s številnimi drugimi podporniki v letošnjem letu pripravljajo več dogodkov (mednarodno konferenco, tradicionalno srečanje društev, razstavo načrtov in izvedb, izdajo knjige), katerih rdeča nit bodo zeleni sistemi oz. zelena infrastruktura, zato se tudi letošnji aprilski dogodki tematsko navezujejo nanje. Podpirajo jih številne organizacije, predvsem pa številni posamezniki in tudi tudi IFLA EUROPE.

V koledarju so navedeni gogodki, podrobno pa bodo skupaj z njihovimi organizatorji predstavljeni tedensko na spletni strani društva ter dnevno na društvenem facebook profilu. Posebej izpostavljajo dogodke, ki jih v mesecu krajinske arhitekture organizira Javni zavod Krajinski Park Goričko in jih najdete na njihovi spletni strani.

Več o letošnjem mesecu krajinske arhitekture >>