Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

DSI: FOTOVOLTAIKA II. - ODPADE

03.03.2015 (Tor)


DSI "FOTOVOLTAIKA II." napovedano 3.3.2015 ODPADE! Novi termin izobraževanja: torek 31.03.

Več o izobraževanju, prijavi in kotizaciji >>

 Poplave v povodju jadranskih rek in poplave morja

03.03.2015


Oddelek za geografijo UP FHŠ vas vabi na okroglo mizo

POPLAVE V POVODJU JADRANSKIH REK IN POPLAVE MORJA, ki bo potekala v torek, 3. marca 2015, ob 18. uri v predavalnici Levant 1 , na UP Fakulteti za humanistične študije, Titov trg 5, v Kopru.

Sodelujoči:
•    Boris Peroša – Oddelek povodja jadranskih rek z morjem ARSO;
•    dr. Peter Frantar – Oddelek za hidrologijo ARSO in Komisija za hidrogeografijo ZGS,
•    mag. Florjana  Ulaga – Oddelek za hidrologijo ARSO in Komisija za hidrogeografijo ZGS,
•    mag. Zvezdan Božič – Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Koper-Capodistria,
•    dr. Gregor Kovačič, dr. Nataša Kolega in dr. Valentina Brečko Grubar – Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije.

Kot iztočnica za razpravo bodo podane kratke predstavitve poplavnih dogodkov v porečjih Reke, Rižane, Dragonje z Drnico in poplave morja na slovenski obali. Sledila bo diskusija o vzrokih in pogostosti pojavljanja izjemnih visokih voda, o ogroženosti naselij in škodi zaradi poplav, o urejanju vodnih tokov in potrebnih ukrepih v prihodnje.
Vljudno vabljeni!

Podrobnosti>