Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Predavanje prof. Ute Guzzoni - ODPADE

03.05.2017 (Sre)


Napovedano predavanje ODPADE zaradi bolezni predavateljice!

UTE GUZZONI
Martin Heidegger:
Gradnja je v sami sebi že prebivanje Vabljeni na predavanje nemške filozofinje prof. dr. Ute Guzzoni v sredo, 3. 5. 2017 ob 18.00 v Plečnikovi predavalnici, na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Zoisova 12, Ljubljana.

Na predavanju bo prof. dr. Ute Guzzoni, zaslužna profesorica Albert-Ludwigs-Universität v Freiburgu, ena največjih raziskovalk Martina Heideggerja in njegova učenka, spregovorila o filozofiji Martina Heideggerja in arhitekturi. Izhajala bo iz misli »Gradnja je v sami sebi že prebivanje.«, iz predavanja Martina Heideggerja z naslovom »Gradnja Prebivanje Mišljenje«, v katerem Heidegger prebivanje pojasnjuje kot »biti na zemlji«. Prikazala bo kaj lahko pomeni razumevanje gradnje kot »biti-na-zemlji« – ali tudi kot »biti-v-svetu«. V štirih sklopih bo podrobneje pojasnila štiri pojme, implicirane v tem pristopu, namreč SVET, ČAS, PROSTOR in PREBIVANJE. Pojme, ki so ključni za arhitekturno prakso, tako prakso, ki se manifestira v teoretskem in miselnem udejstvovanju kot prakso gradnje prostora.Nagrade študentom krajinske arhitekture na mednarodnih natečajih

03.05.2017


Študenti Biotehniške fakultete, Oddelka za krajinsko arhitekturo so pod mentorstvom doc. dr. Tatjane Capuder prejeli 2. nagrado na študentskem urbanističnem natečaju v Münchnu in pod mentorstvom doc. Darje Matjašec dosegli uvrstitev treh natečajnih rešitev med 12 finalistov med 170 prispelimi predlogi s celega sveta ter s tem prejeli tri priznanja na urbanističnem natečaju v brazilskem Sao Paulu.
Z udeležbo na mednarodnih natečajih in z uspehi na njih tako BT, Oddelek za krajinsko arhitekturo soustvarja nove tendence v urbanističnem načrtovanju z močno vlogo krajinske arhitekture, hkrati pa se tako vedno bolj krepi pomen šole v mednarodnem prostoru.