Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

BIM izobraževanja - ARCHICAD Template Creation

03.06.2019


ZAPS v sodelovanju s podjetjem PILON organizira sklop BIM izobraževanj. Pripravljenih je 9 sklopov celo in večdnevnih delavnic, ki so primerna za vse, ki jih zanima uporaba BIM procesa pri arhitekturnem načrtovanju. Pokrivajo tako osnovna znanja, kot tudi tista bolj napredna. Vsak udeleženec dobi potrebne materiale v elektronski obliki. Kjer bo potrebno bomo za izvedbo izobraževanja organizirali tudi potrebno programsko opremo, medtem ko morajo udeleženci prinesti s seboj svoj prenosnik z nameščenim aktualnim Win ali Mac operacijskim sistemom.

ARCHICAD Template Creation je eden izmed sklopov BIM izobraževanja. Več o programu izveste tukaj>>. Datumi za vsa izobraževnaj posameznih sklopov so dostopni tukaj>>. Prijavite se lahko preko spletne forme direktno na ZAPS tukaj>>.

Cena za sklop je 146,40€ (z DDV).

Za udeležbo na izobraževanju udeležnec prejme 3 kreditne točke (Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika)

Vsem udeležencem, ki se prijavijo na tri ali več izobraževanj, bo omogočeno eno izobraževanje po izbiri brezplačno. V primeru prijav več udeležencev iz istega podjetja ima vsak tretji izobraževanje brezplačno. Vodenje podjetja – izkušnje iz prakse

03.06.2019


Uspešno vodenje prostorsko načrtovalskega podjetja (biroja), poleg strokovnega znanja, zahteva tudi številna druga znanja z različnih področij. Še posebej na začetku se je treba veliko ukvarjati z organizacijskimi problemi (poslovni prostor, ustrezna delovna skupina, ustrezna delovna oprema idr.). Kasneje je treba ob tem še uspešno urejati finance, skrbeti za nenehna prilagajanja zakonodaji, za strokovno izpopolnjevanje in motivacijo zaposlenih ter še mnogo drugega.

Kakšne so specifične težave, s katerimi se spopada podjetje, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem in projektiranjem in kako jih obvladovati? Enostavnih in enoznačnih rešitev in odgovorov sicer ni, vendar pa bodo na predavanju predstavljene številne izkušnje, ki lahko ponudijo podjetnikom prostorskim načrtovalcem, projektantom in tistim, ki bi to radi postali, različne ideje za reševanjem problemov, s kakršnimi se srečujejo v začetni in nadaljnjih fazah delovanja podjetja.

Na predavanju bodo predstavljene praktične izkušnje Suzane Simič, direktorice zasebnega podjetja Acer Novo mesto d. o. o., z osnovno dejavnostjo prostorsko načrtovanje in projektiranje. Njene izkušnje so bile pridobljene z ustanovitvijo in razvojem podjetja, ki je danes, po več kot 25-tih letih delovanja, eno od večjih zasebnih podjetij na tem področju v regiji in v državi.

Predavanje bo v ponedeljek 3.6. ob 17h, v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop D - Poslovanje in management.

Kotizacija za člane ZAPS znaša 15,00€ (z DDV), za člane IZS in zaposlene pri gospodarskih subjektih, vpisanih v imenik 30,00€ (z DDV) ter za nečlane 50,00€ (z DDV). Kotizacija se nakaže na TRR ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306, najkasneje do 31.5.2019.

Skrajni rok za morebitno odpoved je petek 31.5.2019, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.Vse o prezračevanju - Maribor

03.06.2019


ZAPS organizira predavanje o prezračevanju v stanovanjskih stavbah tudi v Mariboru. Svoje znanje in izkušnje bosta predstavila izkušena strokovnjaka mag. Bojko Jerman, univ.dipl.inž.arh. ter Bojan Mehle, univ.dipl.inž.stroj.

Kakor pravi predavatelj mag. Bojko Jerman je zrak neviden, a je vseeno dimenzija prostora, dimenzija komforta in občutenj. Predvsem pa je dimenzija zdravja. Kakovost zraka je v naravnem okolju vedno bolj problematična in v zaprtih prostorih je lahko le še slabša, saj nove tehnologije vedno bolj odločno zatesnjujejo stavbe. Arhitekt je dirigent projektne skupine, zato mora imeti stališče in znanje tudi na tem področju. S tematiko prezračevanja se je mag. Bojko Jerman srečal pred 20 leti, ko so nastajale prve pasivne hiše, v katerih se je prvič uporabilo vrsto novih tehnik. Od takrat je ostal v tej projektantski in izvajalski niši in napredoval. Danes je med najbolj kompetentnimi na tem področju, zato lahko poda kakovosten oris stanja v praksi, stanja tehnike in dobre prakse. Bojan Mehle je med najbolj izkušenimi projektanti strojnih instalacij v Sloveniji in dober partner nešteto projektantom.

Dobili boste konkretne in uporabne informacije. Vljudno vabljeni!

Predavanje Vse o prezračevanju, bo potekalo na UM FGPA - Oddelek za arhitekturo, Krekova ul. 2, Maribor v ponedeljek 3.6.2019 ob 17h.

Več o programu izveste tukaj>>.

Prijavite se tukaj>>.

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika.