Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Evropski projekt MOMOWO - Womens' Creativity since the Modern Movement

03.10.2016 do 10.10.2016


V sklopu evropskega projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (www.momowo.eu) bodo v Ljubljani potekali trije dogodki:
- od 3. do 5. oktobra 2016 v Atriju ZRC SAZU bo organizirana druga historična konferenca in delavnica projekta MoMoWo – Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje (www.momowo.eu) z naslovom »WOMEN DESIGNERS, ARCHITECTS AND ENGINEERS BETWEEN 1946–1968«, namenjena obravnavi ustvarjanja, dosežkov in življenja oblikovalk, arhitektk in gradbenih inženirk.
Več o dogodku in program dogodka je v priponkah in na povezavi: http://www.momowo.eu/2nd-workshop-ljubljana/.
- v ponedeljek, 3. oktobra 2016 ob 19h , prav tako v Atriju ZRC SAZU, bo otvoritev arhitekturne razstave »V OSPREDJE: PIONIRKE SLOVENSKE ARHITEKTURE IN OBLIKOVANJA«.
- ob izidu arhitekturnega vodiča z naslovom »MoMoWo. Women. Architecture & Design Itineraries across Europe«, bo v ponedeljek, 10. oktobra 2016, ob 17h (odhod izpred Knjigarne Azil, Novi trg 2, Ljubljana).organizirano krajše vodstvo po itinerariju »Ljubljana - mesto žensk«. Med sprehodom po mestu se bomo ustavili na treh oziroma štirih lokacijah, ki so jih s svojim ustvarjanjem zaznamovale arhitektke, še več posegov žensk v urbano tkivo Ljubljane pa bomo omenili sproti, med potjo.
Več o vodstvu in prijave na povezavi: : http://www.zrc-sazu.si/sl/dogodki/mesto-arhitektk.
Arhitekturni vodič je dostopen na povezavi: http://www.momowo.eu/publications/guidebookwithapp/

Vljudno vabljeni!