Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

V OSPREDJE IV: PIONIRKE SLOVENSKE ARHITEKTURE, GRADBENIŠTVA IN OBLIKOVANJA

04.03.2019


Galerija Dessa vabi  na odprtje že četrte razstave "V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja", ki bo danes, ponedeljek, 4. marca 2019, ob 19. uri .
Razstavo sta v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, in nadaljuje niz razstav, katerih namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane slovenske in evropske kulturne dediščine 20. stoletja. Tokrat so predstavljena dela še desetih ustvarjalk v poklicih, ki so/veljajo za tradicionalno moške. Poleg predvojnih in prvih povojnih ljubljanskih diplomantk so predstavljene tudi tiste, ki so študij zaključile v tujini.
Več na spletni strani www.dessa.si.

Vljudno vabljeni!Mednarodni nagradni natečaj Wienerberger Brick Award 2020

04.03.2019 do 09.04.2019


Družba Wienerberger že devetič razpisuje neodvisni natečaj Brick Award za izjemne opečnate zgradbe z vsega sveta in  vabi, da prijavite svoje projekte. Rok za prijavo je 9. april 2019.
Wienerberger Brick Award, mednarodno nagrado za izjemne primere sodobne in inovativne opečne arhitekture, so prvič razpisali leta 2004. Njen namen je v ospredje postaviti ta naraven gradbeni material ter pokazati, kako vznemirljiva, posebna in sodobna je lahko uporaba opeke v arhitekturi. Družba Wienerberger bo nagrado leta 2020 podelila že devetič, zato vabi arhitekte, da prijavijo svoje projekte prek spleta.
Nagrada se podeljuje v petih kategorijah:
• Feeling at home (Občutek domačnosti),
• Living together (Živeti skupaj),
• Working together (Delati skupaj),
• Sharing public spaces (Javni prostori),
• Building outside the box (Gradnja brez omejitev).

Razpis>>

Informacije in prijava>>