Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Izobraževanja IZS

04.10.2016 do 05.10.2016


Inženirska zbornica Slovenije v mesecu oktobru organizira dve izobraževanji,
in sicer v:
torek, 4. 10. 2016 ob 14. uri, izobraževanje z naslovom »Ekonomično projektiranje PV - kaj posamezen ukrep pomeni v praksi?«.
sredo, 5. 10. 2016 ob 13. uri, pa izobraževanje z naslovom »ZJN-3 in smernice za javno naročanje arhitekturnih in inženirskih storitev«.
Več o obeh izobraževanjih in prijavnici je objavljeno tukaj.

 Okrogla miza »Arhitektura za ljudi«

04.10.2016


Ministrstvo za kulturo je avgusta v javno razpravo predložilo osnutek arhitekturne politike Slovenije »Arhitektura za ljudi«.
V luči zaokrožitve javne razprave vljudno vabi vse predstavnike strokovne javnosti in vse zainteresirane, ki se dnevno srečujejo z vprašanjem prostora in gradnje, na okroglo mizo, ki bo potekala v torek, 4. oktobra 2016, ob 14. uri, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Pot na Fužine 2, Ljubljana).
Razprava se bo osredotočila predvsem na ključna vprašanja, ki so bila izpostavljena v času zbiranja pripomb na osnutek in dodatno izpostavila posamezne cilje politike. Na ministrstvu si prizadevajo, da bi bil končni dokument vsebinsko usklajen in načelno podprt s strani vseh relevantnih deležnikov ter tako resnično predstavljal dolgoročno vizijo za izboljšanje kakovosti slovenske arhitekture.
Okroglo mizo bo odprl minister za kulturo Anton Peršak, vodil jo bo direktor MAO in recenzent arhitekturne politike Matevž Čelik, na njej pa bodo sodelovali tudi predstavniki strokovne komisije, koordinatorka politike Barbara Žižič in drugi predstavniki strokovne javnosti.Razstava Soseske in ulice

17.05.2016 do 20.11.2016 (Tor)


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Soseske in ulice v torek, 17. maja, ob 20.00 v Muzej za arhitekturo in oblikovanje.
Razstava sledi profesionalni paraboli arhitekta in intelektualca Vladimirja Braca Mušiča, ključne osebnosti povojnega urbanizma v Jugoslaviji. Predstavljeni bodo primeri treh paradigmatskih realizacij na področju sodobnega urbanizma iz obdobja 1967–1975. Projekti sosesk v Ljubljani (BS-7), Splitu (Split 3) in Mariboru (Maribor–Jug) predstavljajo sintezo mnogoterih urbanističnih principov, temelječih na domačih in mednarodnih izkušnjah. Kustosi razstave so Luka Skansi, Bogo Zupančič in Martina Malešič.
Vabilo

Več o razstavi: http://www.mao.si/Razstava/Soseske-in-ulice.aspx