Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Regijski posvet OPN - Severna ljubljanska regija

04.12.2019


ZAPS v jeseni 2019 izvaja regijske posvete o aktualnih vprašanjih prostorskega načrtovanja. Posveti so zamišljeni kot razprave o najrazličnejših problemih, s katerimi se člani ZAPS srečujejo pri izdelavi in uporabi prostorskih aktov. Namenjeni so širokemu krogu članov ZAPS – projektantom in prostorskim načrtovalcem, da si na njih izmenjajo izkušnje v zvezi z obravnavano temo in po možnosti predlagajo izboljšave. Posveti se izvajajo v skladu z dogovorom med ZAPS in Ministrstvom za okolje in prostor (MOP), zato bodo na njih vabljeni tudi predstavniki MOP. Ravno tako bodo na nekatere posvete vabljeni tudi predstavniki občin in upravnih enot – odvisno od teme in namena razprave.

OPN je glavni izvedbeni prostorski akt slovenskih občin in podlaga za največ izdanih gradbenih dovoljenj. Gre za izjemno kompleksen in obsežen dokument, ki je zahteven zalogaj tako za tiste člane ZAPS, ki ga izdelujejo, kot za člane, ki na njegovi podlagi pripravljajo projekte. Zbornica se je v okviru javne razprave o prvih spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 61/2017 – ZUreP-2), ki je potekala v letošnjem juniju, do OPN v obliki, kot ga poznamo, opredelila precej kritično in predlagala njegovo poenostavitev. Predlagala je tudi poenostavitev z ZUreP-2 uvedenega postopka priprave OPN in OPPN. Izhajajoč iz navedenega bodo zato prvi regijski posveti o aktualnih vprašanjih prostorskega načrtovanja namenjeni OPN.

Regijski posvet OPN Severne ljubljanske regije bo na Dobu (prostori Roltek d.o.o., Želodnik 19, 1233 Dob) v sredo 4.12.2019 ob 15h. Posvet bo trajal do 18. ure.

Vljudno vabljeni!

Prijave>>

Kotizacije ni.

Člani ZAPS za udeležbo na regijskem posvetu OPN prejmejo 2 kreditni točki / Sklop B - Teorija in referenčna praksa.Razstava natečajnih rešitev za DOŽIVLJAJSKI MOST MUSTE

04.12.2019 do 11.12.2019 (Sre)


Otvoritev razstave bo v sredo 4. 12. 2019 ob 12.00 uri v Desnem atriju ljubljanske Mestne hiše.
Razstava bo na ogled vsak dan do 11.12. 2019 od 8.00 do 22. ure.
Vljudno vabljeni.
Vabilo
 Izdelava mobilnostnih načrtov za ustanove - izobraževanje za izdelovalce

04.12.2019


Spoštovani,

v sklopu projekta LIFE17 IPC/SI/000007 – LIFE IP CARE4CLIMATE bo v sredo, 4. decembra 2019, na Univerzi v Mariboru (Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Krekova ulica 2, Maribor) potekalo brezplačno izobraževanje izdelave mobilnostih načrtov za ustanove.

Osvojeno znanje boste lahko uporabili pri upravljanju mobilnosti in dostopnosti voznega parka ter kot del poslovne strategije ustanove spodbujali alternativne načine potovanja in izboljšali zdravje zaposlenih. Mobilnostni načrt je lahko pomemben strateški dokument, saj bi njegovo izvajanje pomenilo dolgoročno konkurenčno prednost, hkrati pa prispevalo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, kar je zaveza tako države, kot tudi gospodarskih subjektov, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti.

Program izobraževanja je tukaj>>.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki je dostopen na povezavi>>.

Za več informacij pa lahko pošljete sporočilo na care4climate.fgpa@um.si(NE)ZNANI PROSTORI: Skice Stephana Mäderja

04.12.2019


Vljudno vabljeni na odprtje razstave skic švicarskega arhitekta Staphana Mäderja, ki bo v ponedeljek, 9. decembra 2019, ob 20. uri v Galeriji Dessa /Židovska steza 4, Ljubljana/.
Arhitekturna skica je živo orodje in kot način prostorskega zapisa še vedno aktualna. Razstava popelje skozi življenjski dnevnik švicarskega arhitekta Stephana Mäderja in njegov poseben način zapisovanja prostorov. V razstavljenih delih prevladujeta dve temi, dva med seboj dopolnjujoča se prostora – prostor arhitekture v pokrajini ali urbanem kontekstu ter prostor mize, krožnika, hrane. Prav dvojnost zapisovanja človeškega doživljanja prostora, kulture in radosti življenja ustvarja pri gledalcu zgodbe, ki jih podoživlja in na svoj način reinterpretira, kot prijetne in v številnih primerih celo duhovite.

Več >>