Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

V ospredje III: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja

05.03.2020 do 03.04.2020


Vljudno vabljenis na odprtje razstave V ospredje III: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki bo v četrtek, 5. marca 2020 ob 17.00 uri v Hiši arhitekture Maribor / HAM, Krekova 2, Maribor/.
Tretja arhitekturna razstava V ospredje: pionirke slovenske arhitekture, gradbeništva in oblikovanja, ki sta jo v sodelovanju z galerijo DESSA pripravila Center arhitekture Slovenije in Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, nadaljuje niz razstav, katerih namen je strokovni in širši javnosti predstaviti pomemben del »anonimne« in zamolčane slovenske in evropske kulturne dediščine 20. stoletja.
Predstavljena so dela desetih ustvarjalk, dejavnih na področju arhitekture, notranjega in industrijskega oblikovanja, arhitekturnega konzervatorstva, urbanizma in gradbeništva, ki so/veljajo za tradicionalno moške poklice. Med njimi najdemo diplomantke Jožeta Plečnika in predstavnice povojnih generacij, ki so študij zaključile pri Edvardu Ravnikarju in Edu Mihevcu.
Razstava bo na ogled do 3. aprila 2020. .