Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Razstava Fokus na modernizmu: arhitektura Novega Sada 1950-1970

06.09.2018 do 27.09.2018


Vabljeni na odprtje in predstavitev razstave "Fokus na modernizmu: Arhitektura Novega Sada 1950–1970", ki bo v ponedeljek, 10. septembra 2018, ob 20. uri v Galeriji Dessa.
Razstava predstavlja izbrane arhitekture visoke gradbene kakovosti in estetskih vrednosti iz obdobja, ki je bilo dolgo zanemarjeno tako s strani javnosti kot strokovnih krogov. A vendar je to ključno obdobje razvoja arhitekturne discipline, ki je vzpostavila podlago za sodobno urbanistično matrico, v katero so vtkana inventivna dela modernizma. Razstava tega segmenta arhitekturne ustvarjalnosti je začetek načrtovane dolgoročne študije jugoslovanskega modernizma v Vojvodini, “katere namen je s časovne in ideološke distance valorizirati in predstaviti dediščino povojne modernistične arhitekture.”
Razstava bo na ogled do 27.9.2018.
Več >>

Vljudno vabljeni!