Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Ljubljana - ZASEDENO

06.12.2018


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v četrtek, 6. 12. 2018 ob 12:00 uri, v prostorih IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana.

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Predviden program izobraževanja
12:00 - ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje; Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh.
13:00 - ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem; mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod.
14:00 - Odmor
14:15 - Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID Vladimir KRAJCAR
15:15 - Gradbeni zakon (GZ); Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh.
16:15 - Razprava

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijav ne sprejemamo več!

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS >>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).

 

 

 2. Konferenca »Programa projektov eProstor«

06.12.2018


Geodetska uprava Republike Slovenije in Direktorat za prostor, graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor v okviru »Programa projektov eProstor« pripravljamo 2. konferenco, ki bo v četrtek, 6. decembra 2018, ob 9. uri, v Hiši Evropske unije, v Ljubljani.
Konec leta 2017 sta bila na otvoritveni konferenci predstavljena namen in vizijo eProstora ter konkretne cilje, ki bodo uresničene do leta 2021. Na letošnji konferenci pa bodo predstavljeni že prvi dosežki oziroma rezultati projekta.
Vljudno vabljeni,

PrijavaVabilo na občni zbor DUPPS

06.12.2018


Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije /DUPPS/ vabi na občni zbor društva, ki bo v četrtek, 6.12.2018 ob 17.00 v svečani dvorani Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerza v Ljubljani, Jamova ulica 2 v Ljubljani.
V okviru občnega zbora bodo potekale volitve vodstva in organov društva.
Več>>