Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Konferenca BIM za arhitekte

07.04.2017


lokacija: Fakulteta za arhitekturo, velika predavalnica,

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije pripravlja konferenco o BIM (Building Information Model) za arhitekte. Članom ZAPS, ki razmišljajo o uveljavitvi tehnologije BIM v svojih birojih, želimo podati celovito informacijo − od osnovne logike BIM in predstavitve načina vpeljevanja BIM v podjetje do BIM pri sodelovanju med arhitektom, statikom, strojnim inženirjem in elektro projektantom. Primere iz prakse bodo predstavili slovenski in tuji strokovnjaki.

VEČTretji slovenski Urbani forum

07.04.2017


Vabljeni na tretji slovenski Urbani forum na temo krožnega gospodarstva v mestih in podpornih instrumentov »Naložbe za prihodnost v mestih Slovenije«, ki ga organizira Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Združenjem mestnih občin Slovenije (ZMOS) in bo potekal v petek, 7. aprila 2017 v Kristalni Palači BTC v Ljubljani.

Letošnji Urbani forum je namenjen modelom krožnega gospodarstva v mestih, saj je zelena rast ključen dejavnik pametnih in konkurenčnih mest. Ker mesta zagotavljajo veliko storitev in se tam srečujejo najrazličnejše aktivnosti, je to tudi velik potencial za oblikovanje novih poslovnih in storitvenih modelov, ki potrebujejo tudi podporno okolje ter nova podporna orodja.

Program
PrijavaSlovenska krajina pred izzivi prihodnosti

07.04.2017


Vljudno vabljeni na posvet "Slovenska krajina pred izzivi prihodnosti", ki bo potekal v petek, 7. 4. 2017 od 9.00 do 18.00 na Biotehniški fakulteti v Ljubljani (nova stavba predavalnica D1).
Srečanje bo priložnost za pregled dosežkov in predvsem za razpravo o izzivih, ki so pred nami. Srečanje bo sestavljeno iz dveh delov, dopoldan bodo krajinski arhitekti spregovorili o svojem delu in razvojnih pričakovanjih, tudi ambicijah, popoldan pa bodo zbrani prisluhnili izhodiščem za pripravo krajinske politike in sodelovali v razpravi z gosti okrogle mize o izzivih prihodnosti.
S posvetom bosta Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete UL in Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) počastila 70 let delovanja Biotehniške fakultete in 25 let delovanja društva.

Več>>