Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Gradbeno-prostorsko-okoljska konferenca

07.05.2019 do 08.05.2019


1. Gradbeno-prostorsko-okoljska konferenca bo potekala 7. in 8. maja v Ljubljani.

Nova gradbena, prostorska in okoljska zakonodaja je po slabem letu izvajanja na plano prinesla vrsto dilem in vprašanj, pa tudi izkušenj, s katerimi se soočajo projektanti, ministrstvo, upravne enote, občine, inšpekcije, okoljevarstveniki, delavci, zavarovalnice, odvetniki in številni drugi. 1. Gradbeno-prostorsko-okoljsko konferenca bo v celovitem programu skušala prinesti odgovore na mnoga vprašanja. O konferenci izveste več tukaj.Thorbjörn Andersson: 10 Notions About Landscape Architecture

07.05.2019


V torek, 7.5. 2019 se bo v avditoriju Mestnega muzeja odvil strokovni dogodek o krajinski arhitekturi. V prvem delu bo razprava o vlogi krajinskih arhitektov, novi zakonodaji in o priložnostih. V drugem delu bo predavanje švedskega krajinskega arhitekta Thorbjörna Anderssona.
Dogodek organizirajo DKAS, ZAPS (MSKA), Oddelek za krajinsko arhitekturo (BF) in Landezine.

PROGRAM
15.30-17.00 Praktikum: tema pogovora bo namenjena vlogi krajinskega arhitekta, razpravi o tem, kje so – v luči današnje družbeno-ekonomske situacije, trendov, nove zakonodaje - priložnosti za uveljavitev krajinskih arhitektov in stroke kot take.
17.00 - 17.30 Odmor za kavo
17.30 - 19.00 Predavanje Thorbjörna Anderssona: 10 notions about landscape architecture
19.00 Druženje v muzejski kavarni

Thorbjörn Andersson je mednarodno uvlejlavljen švedski krajinski arhitekt. Študiral je krajinsko arhitekturo, arhitekturo in zgodovino na Švedskem in v združenih državah. Anderssonova dela so zanimiva, saj so skandinavsko enostavna a obenem zelo igriva. Mednarodno prepoznaven je postal s projektom Dania Park, Malmo, Novartis kampusom v Zurichu in pa tudi s teoretskimi teksti in uredniškim delom. S svojimi projekti bo ilustriral 10 misli o krajinski arhitekturi, kar je tudi naslov njegovega predavanja. Andersson je sicer tudi profesor krajinske arhitekture na Švedski univerzi naravoslovnih ved. Kot gostujoči profesor je med drugimi predaval tudi na Univerzi Harvard GSD. Za prispevek k krajinski arhitekturi ga je l. 2009 z medaljo princa Eugena odlikoval švedski kralj.
Predavanje bo v angleščini in je namenjeno krajinskim arhitektom, arhitektom, študentom in zainteresirani javnosti. Vstop je prost.

Več>>Wienerberger koncept skoraj nič energijskih stavb

07.05.2019 do 07.06.2019


Vabljeni na predavanja za arhitekte in projektante, kjer želimo predstaviti koncept e4 - Wienerberger koncept skoraj nič energijskih stavb, ki izpolnjuje zahteve evropske direktive 20-20-20.
Prva e4 hiša v Sloveniji je bila zgrajena v Kamniku in na projektu je Wienerberger sodeloval skupaj s podjetji Semmelrock in Pipelife, ter partnerji VELUX, Knauf Insulation, Baumit in Gradbenim institutom ZRMK d.o.o.

Predavanja: v Škofji Loki, Novem mestu, Mariboru in Kopru.
Tema: Kako na primeru e4 hiše pravilno načrtovati in izvajati projekt po standardih nZEB. Poleg omenjenih partnerjev bo predavanje pripravil tudi Miha Praznik, strokovnjak za energetsko učinkovitost in trajnostno gradnjo na GI ZRMK.
Načrt in program predavanj: https://wienerberger.si/novice/spring-city-tour-e4-nzeb
Lokacije in prijave


 

E4=nZEB Škofja Loka, Koper, Maribor, Novo Mesto
Škofja Loka 16.5. / 14:00 - 17:00 
Koper 23.5. / 14:00 - 17:00
Maribor 30.5. / 14:00 - 17:00
Novo mesto 7.6. / 14:00 - 17:00