Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

pro:holz WOODBOX

08.05.2014 do 21.05.2014 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


 

V mesecu maju avstrijsko združenje za promocijo lesa PRO.HOLZ v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira potujočo razstavo, katere glavni akter je woodbox, leseni paviljon v obliki ladijskega zabojnika, ki bo v Ljubljani na Mestnem trgu postavljen od 8.-21. maja. 13. maja proHolz Austria organizira arhitekturno konferenco o napredni gradnji z lesom in njeni uporabi v arhitekturi javnih zgradb. Les bo predstavljen v osrčju srednje-evropskih glavnih mest kot material prihodnosti.

WOODBOX je kompaktna in mobilna razstava, ki prikazuje tehnološki, oblikovalski in okoljski potencial gradnje z lesom. Razvoj v zadnjih letih je povzročil precejšnjo revolucijo pri gradnji z lesom. Eden izmed najstarejših materialov za gradnjo, ki jih pozna človeštvo, izkazuje popolnoma nove možnosti, kar se tiče planiranja mest in arhitekture - saj je trajnosten, učinkovit pri izrabi virov pa tudi urban material. Več o razstavi in njenem konceptu.

WOODDAYS - dnevi lesa bodo potekali deset dni v vsaki izmed izbranih evropskih prestolnic. Imeli bomo dialoge, predavanja in prezentacije najboljših praks na temo gradnje mesta, pametne uporabe zgoščenega prostora, energetski učinkovitosti in prenovi ter ustvarjanju pametnih bivalnih okolij. Les nedvomno prispeva k novi, čistejši in bolj zdravi praksi gradnje in je v očišču zelenih mest jutrišnjega dne.  Program konference je v priponki.

Več o projektu WOODBOX si lahko v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku preberete na naslednji povezaviArhitekturna konferenca Kaj se dogaja? Nove dinamike javnih prostorov

08.05.2014 do 09.05.2014 (Čet, Pet)


Četrtek in petek, 8. in 9. maj 2014, od 9. do 17.00

Bolj kot fizična pojavnost javnega prostora je danes pomembno, kaj se v njem dogaja, kako ga poskušamo reorganizirati, uporabiti na nov način in sprožiti procese sprememb. Arhitekti, oblikovalci in urbanisti s sočasno obravnavo javnega prostora in njegove dinamike vse bolj širijo svojo vlogo na strateško področje. Njihov cilj je izboljšati samoorganizacijo meščanov, družbeno interakcijo v skupnostih in njihov odnos do okolja. Na ta način javni prostor postaja skupna platforme za mišljenje in produkcijo, ki presega napetosti med politiko in načrtovanjem. Konferenca bo odprla vprašanje, kakšen je vpliv sodobnih praks v javnem prostoru na ekonomijo, politiko in kvaliteto življenja v mestih.

Kustos konference je Matevž Čelik. Konferenca je del projekta »Mesto Evropa«. Predavali bodo: Ethel Baraona Pohl, dpr-barcelona, Barcelona, Španija; Michiel van Iersel, Non-fiction, Failed Architecture, Amsterdam, Nizozemska; Ana Kutleša, [BLOK], Zagreb, Hrvaška; Alex Axinte, studioBASAR, Bukarešta, Romunija; Alenka Korenjak, ProstoRož, Ljubljana, Slovenija; Axel Timm, raumlaborberlin, Berlin, Nemčija; Marko Sančanin, Platforma 9.81, Zagreb, Hrvaška; Rianne Makkink, Studio Makkink & Bey, Rotterdam, Nizozemska; Ricardo Gomes, Planning for Protest, Berlin, Nemčija; Marko Peterlin, IPoP, Ljubljana, Slovenija; Marko Fatur, LUZ, Ljubljana, Slovenija; in Michael Obrist, feld72, Dunaj, Avstrija.

Udeležba je brezplačna, vendar je obvezna prijava na infobio@mao.si zaradi omejitve mest. Več informacij in program konference je na spletni strani: http://www.mao.si/Dogodek/Kaj-se-dogaja.aspx .
Program