Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Praktični urbanizem – Pravica do zelenega

08.09.2014 do 22.09.2014


Kud Obrat in galerija Dessa organizirata razstavo in predavanje z naslovom Praktični urbanizem – Pravica do zelenega kustosinje in predavateljice Elke Krasny. Razstava bo na ogled od 8. do 22.9.2014 v galeriji Dessa, Židovska steza 4, Ljubljana.
Predavanje bo potekalo 9. septembra 2014 s pričetkom ob 18.00. uri /mirujoče gradbišče ob Masarykovi cesti, med Resljevo in Kotnikovo ulico, v Ljubljani/. Razstava Praktični urbanizem - Pravica do zelenega raziskuje urbano vrtnarjenje skozi leče neformalnih naselbin, skupnostnih urbanih akcij in prostorskih politik. Razstava je zasnovana na večletni raziskavi, ki je vključevala tudi terensko delo na različnih celinah. V predavanju bo kustosinja in kulturna teoretičarka Elke Krasny predstavila svojo obsežno zgodovinsko in kritično raziskavo alternativne zgodovine urbanizma, pri tem pa se bo osredotočila na status sodobnih samoorganiziranih urbanih pobud (vključno s podbudami za urbano vrtnarjenje) v kontekstu neoliberalne urbane in varčevalne politike. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.
Vljudno vabljeni.