Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

DSI: Izvedba projektov LEED in BREEAM v praksi

10.02.2017 (Pet)


LEED IN BREEAM V PRAKSI
VREDNOTENJE STAVB PO NAČELIH TRAJNOSTNE GRADNJE

10. 2. 2017, ZAPS, Vegova 8, Ljubljana

Bureau Veritas v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije organizira seminar o pridobivanju certifikatov LEED in BREEAM za gradbene projekte na primerih iz prakse. 

Izhodišča:
LEED in BREEAM sta svetovno priznani in globalno najbolj razširjeni shemi trajnostnega certificiranja gradbenih projektov. Gre za metodi prve generacije, ki obravnavata okoljske vplive stavb, pretežno povezane z izbiro materialov in rabo energije v fazi obratovanja objekta. LEED je shema, ki jo je razvil Green Building Council US (USGBC) in vrednoti projekte v vseh fazah izvedbe od projektiranja, gradnje do obratovanja in vzdrževanja vseh vrst objektov. Shemo BREEAM je razvil Building Research Establishment iz Velike Britanije. Prav tako globalno razširjena in uporabljana shema je bila vzpostavljena med prvimi že leta 1990. Število objektov registriranih in certificiranih po standardih zelene gradnje iz leta v leto strmo narašča in prinaša lastnikom stavb številne prihranke. Samo po najbolj razširjeni shemi LEED je globalno registriranih že preko 115.000 projektov v več kot 160 državah.

Namen seminarja:
Namen seminarja je arhitektom, projektantom, predstavnikom investitorjev in drugi zainteresirani javnosti predstaviti, kaj pomeni v praksi pridobivanje enega ali drugega certifikata ter kakšni so izzivi, s katerimi se soočajo investitor oziroma njegovi pooblaščeni ter projektanti, kako jih je najlažje obvladovati in kakšni profili strokovnjakov so običajno prisotni v projektnih skupinah za uspešno izvedbo takšnih projektov. Predavala bo mednarodna strokovnjakinja za LEED in BREEAM iz Italije, ki bo lahko odgovorila na praktična vprašanja udeležencev in predstavila svoje izkušnje iz prakse.

Program>

Prijave zbiramo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.