Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja - KOPER - še nekaj prostih mest!

10.04.2018


Obveščamo vas, da bo regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje, ki ga organizirata ZAPS in IZS potekalo

v torek, 10. aprila 2018 v konferenčni dvorani v Samoupravni skupnosti italijanskih narodnosti Koper, Ulica Osvobodilne Fronte 10, Koper prostorih Občine Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran.

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se bo začela uporabljati s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo. Podzakonski akti še niso sprejeti, zato bodo predstavljeni na izobraževanjih v prihodnje.

Program izobraževanja:
12:00 - Zemljiška politika (ukrepi zemljiške politike) in prostorki informacijski sistem (PIS) mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 13:00 - ZUreP-2 Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh.
14:00 - Odmor
14:15 - Gradbeni zakon (GZ) Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh.
15:15 - Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID) Vladimir KRAJCAR
16:15 - Razprava

Izobraževanje je namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.
Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS >>).
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Prezračevanje v objektih – nadstandard ali nuja

10.04.2018


Predavanje in delavnica je namenjena projektantom, arhitektom in drugim, ki se pri svojim delu kakorkoli srečujejo z načrtovanjem ali svetovanjem s področja prezračevanja v nizkoenergijskih in pasivnih objektih.
Delavnica je brezplačna, število obiskovalcev pa je omejeno, prijavo pošljite na e_naslov: info@minergia.si, z navedbo imena in priimka udeleženca ter kontaktno številko.

Program:

9:00      
Uvodni pozdrav in nagovor pokrovitelja ZEHNDER (Minergia d.o.o. – Miha Dolinar)                   
9:15      
Zakaj prisilno prezračevati in zakaj prezračevati z rekuperacijo – t eoretični vidik,  zakonodaja in sklepi Delavnice o prezračevanju v skoraj nič energijski gradnji (ZIEI,Matjaž Valenčič, u.d.i.s.)                   
9:45      
Primeri iz prakse in dejansko stanje na trgu (E-NETSI d.o.o. – Mag. Bojko Jerman, u.d.i.a.)
10:15   
Odmor s pogostitvijo
11:00    
Pravilno načrtovanje prezračevalnega sistema in tehnične možnosti (Minergia d.o.o.  – Miha Dolinar)                               
11:30    
Kakšne so rešitve prezračevanja – renovacije obstoječih objektov in novogradnje (Minergia d.o.o.  – Miha Dolinar)                    
12:00    
Razprava in pogovor s predavatelji, zaključek (Minergia d.o.o.  – Miha Dolinar)