Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja - SEŽANA

10.05.2018 (Čet)


Obveščamo vas, da bo regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje, ki ga organizirata ZAPS in IZS potekalo

v četrtek, 10. 5. 2018, 12.00 - 17.00 v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice v Sežani, Kraška ulica 6, 6210 Sežana.

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se bo začela uporabljati s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo. Podzakonski akti še niso sprejeti, zato bodo predstavljeni na izobraževanjih v prihodnje.

Predviden program izobraževanja:
12:00 - ZUreP-2 Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh.
13:00 - Zemljiška politika (ukrepi zemljiške politike) in prostorki informacijski sistem (PIS) mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod.
14:00 - Odmor
14:15 - Gradbeni zakon (GZ) Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh.
15:15 - Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID) Vladimir KRAJCAR, univ.dipl.inž.arh.
16:15 - Razprava

Izobraževanje je namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na  povezavi >> .
Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS >>).
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Arhitekturni dogodek: Bivanje – Lepota – Opeke

10.05.2018


Revija Outsider v sodelovanju s podjetjem Wienerberger organizira arhitekturno druženje!
Nastopili bodo nekateri izmed najrelevantnejših arhitekturnih birojev ta hip, z namenom javnega razmisleka o materialnosti arhitekture, o njenem stiku z Zemljo in najboljši možni prihodnosti. 
Vljudno vabljeni na dogodek "BIVANJE – LEPOTA – OPEKE", ki bo v četrtek, 10. 5. 2018, s pričetkom ob 17.00 uri, v dvorani Wienerberger Centra masivne gradnje na Dunajski cesti 167 v Ljubljani.
Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijave se zbirajo na e-naslovu: festival@outsider.si.

Več>>