Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Dogodek »Otroci živijo mesto«

10.10.2018


Društvo Pazi!park bo 10. oktobra 2018 od 10.00 do 16.00 v Kinu Šiška Ljubljani organiziralo dogodek »Otroci živijo mesto«. Z dogodkom želijo prispevati k razvoju mest, prijaznih otrokom in mladim, opozoriti, da otroci v mestih živijo aktivno in osvetliti zakaj je mesto, prijazno otrokom, prijazno tudi za odrasle.
Gostje bodo številni slovenski strokovnjaki in akterji iz prakse, psihologinja dr. Ljubica Marjanovič Umek, krajinska arhitektka dr. Maja Simoneti, pediatrinja Tina Bregant, ravnateljica OŠ Majde Vrhovnik, vzgojiteljica iz vrtca Antona Medveda v Kamniku in drugi.
Osrednji govorec pa bo Tim Gill (Rethinking Childhood), mednarodno priznan britanski avtor in svetovalec na področjih politik upravljanja, izobraževanja, vzgoje ter načrtovanja prometa, javnega prostora in urbanizma.
Namen dogodka je odpreti polje javne razprave in spodbuditi izmenjavo mnenj med različnimi strokami o izzivih odraščanja otrok v mestu v povezavi z načrtovanjem in oblikovanjem kakovostno urejenega javnega prostora. Dogodek bo med drugim tudi spodbuda za zagon priprav Strategij urejanja mest in drugih naselij po meri in potrebah otrok - otrokom prijaznih mest v Sloveniji.