Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

K večji kakovosti bivanja s krajinsko politiko

10.10.2019


Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) vabi na konferenco "Vse krajine štejejo! K večji kakovosti bivanja s krajinsko politiko" ob zaključku projekta »Varstvo in razvoj slovenske krajine«, ki bo v četrtek, 10. 10. 2019 ob 9.00 v dvorani Veliki stolp Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (Rusjanov trg 7, Ljubljana).
S konferenco obeležujemo Mesec prostora in dan krajin. Na konferenci bomo razpravljali o celovitem sistemu urejanja krajine, ki vodi k večji kakovosti bivanja za občane in obiskovalce, ustvarja inovativne in kreativne razvojne priložnosti ter varuje obstoječe kakovosti. Društvo krajinskih arhitektov bo z gosti iz tujine in z udeleženci odprlo razpravo o krajinski politiki.
V prvem delu bodo predstavljeni rezultati projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine, oblikovanje krajinske politike bo osvetljeno tudi skozi primer Katalonije in poročila o izvajanju Evropske konvencije o krajini v Sloveniji in na Hrvaškem. V drugem delu bo pozornost namenjena posebnostim urejanja primestne krajine - razprava se bo oblikovala s primeri dobrih praks iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, predstavljeni bodo pristopi k celovitemu in vključujočemu urejanju krajine, ki ga zagovarjajo tudi izhodišča za Krajinsko politiko Slovenije.
K udeležbi vas vljudno vabimo - svojo prisotnost lahko potrdite preko spletnega prijavnega obrazca.
Več o programu>>

VabiloStrokovna razprava ob spremembah in dopolnitvah OPN MOL ID

10.10.2019


Oddelek za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana vabi na razpravo strokovne javnosti ob začetku četrtih sprememb in dopolnitev OPN MOL ID, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019 ob 13. uri v pritlični dvorani na Oddelku za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana /Poljanska c. 28, Ljubljana/.YTAA: YOUNG TALENT ARCHITECTURE AWARD 2018

10.10.2019


Vljudno vabljeni na odprtje razstave YTAA: YOUNG TALENT ARCHITECTURE AWARD 2018, ki bo v četrtek, 10.10.2019 ob 13.00. uri v Hišo arhitekture Maribor /Krekova 2, Maribor/.
The Young Talent Architecture Award (YTAA) organizira Fundació Mies van der Rohe s podporo Creative Europe kot podaljšek nagrade Evropske unije za sodobno arhitekturo - Mies van der Rohe Award (EU Mies Award). Organizirana je v sodelovanju z Evropskim združenjem za arhitekturno izobraževanje (EAAE), Svetom arhitektov Evrope (ACE-CAE) in World Architects kot ustanovnim partnerjem, Evropskim kulturnim centrom kot partnerjem v Benetkah ter sponzorirana s strani Jung in Jansen in s podporo USM.
Razstava bo na ogled do 17.1.2020.

Več>>