Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

30. Sedlarjevo srečanje

11.02.2019 do 30.06.2019


Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije/DUPPS/ vljudno vabi na jubilejno 30. Sedlarjevo srečanje z naslovom "Razvojni trajnostni projekti - primeri dobrih praks za mesta in podeželje", ki bo v petek, 31. maja 2019, v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje - MAO, Pot na Fužine 2, 1000 Ljubljana (na gradu Fužine).
Letošnje jubilejno srečanje bo posvečeno trajnostnim vidikom urbanizma in prostorskega načrtovanja s poudarkom dati prostor konkretnim primerom dobre prakse. Mnoge sprejete agende in dokumenti na najvišjih ravneh so v zadnjih desetletjih poudarili nujnost trajnostnega, uravnoteženega razvoja, ki povezuje ekonomsko, socialno in okoljsko dimenzijo. Odprta, zelena in varna mesta in naselja, trajnostni promet, celostno upravljanje, zmanjšanje škodljivih okoljskih vplivov in podobno so teme, v okviru katerih ustvarjamo vsakdanjo prakso kot načrtovalci v občinskih ali državni upravi, podjetjih in agencijah, nevladnih organizacijah in na drugih področjih našega ustvarjanja. Predstavljeni bodo projekti, realizacije, študije in raziskave, ki so v zadnjem obdobju pomembno prispevali k naštetim izzivom.
Roki
- do 31.03.2019: oddaja povzetkov referatov (največ 260 besed), poslati na: drustvo.dupps@gmail.com
- do 10.04.2019: obvestila o sprejetju referatov (pošlje IO DUPPS)
- 31. maja 2019: 30. Sedlarjevo srečanje - predstavitve (priprava ppt)
- do 30.06.2019: oddaja pisnih prispevkov za objavo v zborniku 30. Sedlarjevega srečanja

Vabljeni k sodelovanju.