Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Sarajevo - Izzivi urbanega razvoja evropskega multikulturnega mesta

11.04.2017


Urbanistični inštitut RS vabi na predavanje z naslovom "Mesto med Vzhodom in Zahodom: Sarajevo - Izzivi urbanega razvoja evropskega multikulturnega mesta",  ki bo potekalo na Fakulteti za arhitekturo /Plečnikova predavalnica, Zoisova 12 v Ljubljani/ v torek, 11. aprila 2017 ob 17.00 uri.
Multikulturna podoba Sarajeva je rezultat štiristoletnega razvoja mesta po načrtovalskih principih orientalskega Vzhoda in štirideset let po sodobnih zahodnoevropskih principih. Na njegov razvoj in oblikovanje urbane strukture in podobe sta direktno ali indirektno vplivala velika centra Istanbul in Dunaj, kar se še danes jasno odraža v prepletanju orientalske in zahodnoevropske podobe mesta in arhitekture.
Predavateljica Sabina Mujkić bo spregovorila o načinu soustvarjanja večplastne, multikulturne podobe mesta in temeljnih dejavnikih, ki so vplivali na njeno oblikovanje; politične, ekonomske in kulturne razmere, pogoste migracije prebivalstva ter gradbeniki in arhitekti.

Vljudno vabljeni!