Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Prenova Ljubljanske operne hiše

12.01.2012


Vljudno vabljeni na predavanje prof. Jurija Kobeta o prenovi Ljubljanske operne hiše, ki bo v četrtek 12.01.12 ob 19.15 na Fakulteti za arhitekturo v Plečnikovi predavalnici.
Predavanje je organizirano v okviru ciklusa javnih predavanj Konstrukcije in arhitektura, katerega rdeča nit so konstrukcije kot sestavni del arhitekturne prakse. Kako se prepleta snovanje arhitekture in konstrukcije v praksi? Je konstrukcijska zasnova sestavni in neločljivi del kreativnega procesa od samega začetka? Kaj botruje izboru nosilnega sistema in kako lahko na te procese vpliva statik? S ciklusom predavanj o konstrukcijah v arhitekturni praksi želimo prispevati k »demistifikaciji« konstrukcij v arhitekturni stroki in izpostaviti prepletenost procesa snovanja arhitekture in konstrukcije. Spodbuditi želimo razmišljanja in diskusijo o odnosu med arhitekturno in gradbeno stroko in posledicah tega odnosa v praksi.