Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

IZS: Priprava dokumentacije za tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja

12.04.2016 (Tor, Čet)


Obveščamo vas, da Inženirsta zbornica Slovenije v torek, 12. 4. 2016 ob 14:00 uri, v prostorih zbornice na Jarški cesta 10b, Ljubljana, organizira izobraževanje z naslovom »Priprava dokumentacije za tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja«.

Program izobraževanja:
14:00 Priprava dokumentacije za tehnični pregled; Peter Henčič, univ. dipl. inž. grad., PREVENT GRADNJE IGM d.d.
15:30 Odmor
15:45 Pridobitev uporabnega dovoljenja; Peter Henčič, univ. dipl. inž. grad.
16:45 Razprava

Več o izobraževanju in prijavnica, je objavljeno na spletni strani IZS >>
Prijavite se lahko najkasneje do četrtka, 7. 4. 2016.Premikanje meja v lesu

12.04.2016


Vabljeni na mednarodna konferenca Big arhitektura 16 z naslovom "Premikanje meja v lesu", ki bo v četrtek, 21. 4. 2016, pričetek ob 15.00 uri v Mestu oblikovanja Slovenija /Dunajska cesta 123, Ljubljana/.
Konferenca bo raziskala potenciale lesene večnadstropne arhitekture kot orodja za inovativni in trajnostni razvoj gradbeništva. Pokazala bo primere, kjer so avtorji presegli neizvedljivo in ustvarili arhitekturne presežke, s katerimi so pritegnili investitorje in podprli lokalno identiteto prostora. V Sloveniji, tretji najbolj gozdnati evropski državi, obstaja velik neizkoriščen potencial za razvoj lesno-predelovalne industrije. S konferenco želimo pokazati, da so lesene večnadstropne stavbe nova priložnost tako za arhitekte kot tudi investitorje. Predavali bodo:
1. Anssi Lassila; OOPEA, Finska
2. Bastiaan Ten Brinke; 70F architecture, Nizozemska
3. Christoph Roedig; roedig.schop architekten, Nemčija
4. Lipsky + Rollet Architectes, Francija

Vljudno vabljeni.

Prijava>>Urbani forum 2016

12.04.2016


Ministrstvo za okolje in prostor, v sodelovanju z Združenjem mestnih občin Slovenije (ZMOS), organizira drugi slovenski Urbani forum z naslovom »Pametna mesta – Partnerstva za zeleno rast«. Urbani forum bo potekal 12. aprila, od 8.30 do 14. ure, v Kristalni palači v BTC, Ameriška ulica 8, Ljubljana.
Cilji urbanega foruma 2016 so:
* izpostaviti razvojne priložnosti slovenskih mest,
* izpostaviti pomen vzpostavljanja partnerstev za razvojne pobude oziroma projekte in
* predstaviti uspešne primere partnerstev slovenskih občin, mest in podjetij
Letošnji urbani forum se dogaja v času, ko se sprejemajo dolgoročne strateške usmeritve za razvoj Slovenije in izvajajo novi ukrepi: pripravlja se Vizija razvoja Slovenije do 2050 in Strategija do 2030, pričenja se izvajanje Operativnega programa za črpanje evropskih sredstev ter s tem trajnostnih urbanih strategij mestnih občin ter Strategija pametne specializacije.

Vljudno vabljeni!
 

Program
PrijavaPriprava dokumentacije za tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja

12.04.2016


Obveščamo vas, da v torek, 12. 4. 2016 ob 14:00 uri, v prostorih Inženirske zbornice Slovenije, Jarška cesta 10b, Ljubljana, organiziramo izobraževanje z naslovom »Priprava dokumentacije za tehnični pregled in pridobitev uporabnega dovoljenja«.

Program izobraževanja

14:00 Priprava dokumentacije za tehnični pregled
Peter Henčič, univ. dipl. inž. grad.
15:30 Odmor
15:45 Pridobitev uporabnega dovoljenja
Peter Henčič, univ. dipl. inž. grad.
16:45 Razprava

Več o izobraževanju in prijavnica, je objavljeno na spletni strani http://www.izs.si/izobrazevanja/izobrazevanja-izs/koledar-izobrazevanj-izs/.

Prijave pošljite najkasneje do četrtka, 7. 4. 2016.