Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Ljubljana - ZASEDENO

12.06.2018 (Tor)


Obveščamo vas, da bo regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje, ki ga organizirata ZAPS in IZS potekalo

v torek, 12. 6. 2018, 12.00 - 17.00 v prostorih IZS, Jarška cesta 10b, Ljubljana.

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se bo začela uporabljati s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo. Podzakonski akti še niso sprejeti, zato bodo predstavljeni na izobraževanjih v prihodnje.

Predviden program izobraževanja:
12:00 - ZUreP-2 - Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh.
13:00 - Zemljiška politika (ukrepi zemljiške politike) in prostorki informacijski sistem (PIS) - mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod.
14:00 - Odmor
14:15 - Gradbeni zakon (GZ) - Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh.
15:15 - Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID) - mag. Barbara ŠKRABA FLIS, univ.dipl.inž.grad.
16:15 - Razprava

Izobraževanje je namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prijav NE SPREJEMAMO VEČ.
Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS >>).
Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 €, za ostale v višini 150,00 €).Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

12.06.2018


Inženirska zbornica Slovenije organizira strokovno izobraževanje z naslovom "Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in trenutno delno še veljavni zakon (ZVOP-1)".
Na izobraževanju bo Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik predavala o splošni uredbi EU o varstvu osebnih podatkov in do sprejema novega ZVOP-2 deloma še veljavnem ZVOP-1, o zagotovitvi skladnosti z zahtevami nove evropske uredbe, politikah zasebnosti, o različnih obdelavah in zavarovanju osebnih podatkov, o upravljavcu in obdelovalcu osebnih podatkov, strožji obliki zahtevanega soglasja za obdelavo osebnih podatkov, pravicah posameznikov in dolžnostih upravljavcev zbirk osebnih podatkov.
Izobraževanje bo potekalo v prostorih IZS /Jarška c. 10b, Ljubljana/ v torek, 12.6.2018 med 10. in 11.30 uro.

Več>>