Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

V. konferenca slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije

12.10.2017 do 13.10.2017


Svetovni slovenski kongres vabi na V. konferenco slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije, ki bo potekala 12. in 13. oktobra 2017.
Konferenca se bo prvi dan odvijala na Rektoratu Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor, drugi dan pa v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV, Ljubljana.
Več informacij o programu in prijavi si lahko preberete na navedenih povezavah:
Program
Prijavnica

Vljudno vabljeni.Perspektive mesta - Novogoriška arhitektura med letoma 1947 in 1987

12.10.2017


Vljudno vabljeni na odprtje razstave "Perspektive mesta - Novogoriška arhitektura med letoma 1947 in 1987", ki bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 18. uri na razstavnem prostoru med Goriško knjižnico in SNG Nova Gorica.
Razstava je nastala ob 70-letnici Nove Gorice, ki sovpada tudi s 110. obletnico rojstva Edvarda Ravnikarja, avtorja urbanistične zasnove mesta. Prav na dan odprtja razstave bo minilo tudi natanko 70 let od nastanka znamenite Ravnikarjeve perspektivne risbe mestnega središča, ki je nastala 12. oktobra 1947. Perspektiva mesta se je v desetletjih nastajanja Nove Gorice sestavljala in dograjevala z arhitekturnimi stvaritvami različnih slovenskih arhitektov.
Razstava je nastala v sodelovanju med Društvom primorskih arhitektov in Mestno občino Nova Gorica, podprlo jo je tudi podjetje Ginex International d.o.o.