Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

pro:holz WOODDAYS

13.05.2014


 

V mesecu maju avstrijsko združenje za promocijo lesa PRO.HOLZ v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira potujočo razstavo, katere glavni akter je woodbox, leseni paviljon v obliki ladijskega zabojnika, ki bo v Ljubljani na Mestnem trgu postavljen od 8.-21. maja. 13. maja, 2014 v Cankarjevem Domu proHolz Austria organizira arhitekturno konferenco o napredni gradnji z lesom in njeni uporabi v arhitekturi javnih zgradb. Les bo predstavljen v osrčju srednje-evropskih glavnih mest kot material prihodnosti.

WOODDAYS - dnevi lesa bodo potekali deset dni v vsaki izmed izbranih evropskih prestolnic. Imeli bomo dialoge, predavanja in prezentacije najboljših praks na temo gradnje mesta, pametne uporabe zgoščenega prostora, energetski učinkovitosti in prenovi ter ustvarjanju pametnih bivalnih okolij. Les nedvomno prispeva k novi, čistejši in bolj zdravi praksi gradnje in je v očišču zelenih mest jutrišnjega dne. 

Na konferenco se lahko brezplačno prijavite na naslednji povezavi.

Arhitekturni kongres, Cankarjev dom, Kosovelova dvorana

PROGRAM
10:00 – 10:15 Status quo slovenske lesene arhitekture: Doc. dr. Manja Kitek Kuzman Univerza v Ljubljana, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvo

10:15 – 11:00 Lesene javne zgradbe v urbanem okolju: Prof. Janez Koželj in izr. prof. Maruša Zorec Univerza v Ljubljana, Fakulteta za arhitekturo

11:00 – 11:45 Starosti primerno – primer doma za ostarele in negovalnega doma za bolnike Steinfeld & Roggerstraße: Arch. DI Dietger Wissounig Wissounig Architekten, Gradec (A)

Odmor

12:15 – 13:00 Zunanjost šteje. Toplotna sanacija in modernizacija obstoječih zgradb: Arch. DI Josef Hohensinn Hohhensinn Architektur ZT GmbH, Gradec (A)

13:00 – 13:45 Les.struktura, duša, ogrodje:Arch. Matteo Scagnol & Sandy Attia MoDus architects, Bressanone (I)

KONFERENCO BO MODERIRALA: Doc. dr. Manja Kitek Kuzman Univerza v Ljubljana, Biotehniška fakulteta, Oddelek za lesarstvopro:holz WOODBOX

08.05.2014 do 21.05.2014 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


 

V mesecu maju avstrijsko združenje za promocijo lesa PRO.HOLZ v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira potujočo razstavo, katere glavni akter je woodbox, leseni paviljon v obliki ladijskega zabojnika, ki bo v Ljubljani na Mestnem trgu postavljen od 8.-21. maja. 13. maja proHolz Austria organizira arhitekturno konferenco o napredni gradnji z lesom in njeni uporabi v arhitekturi javnih zgradb. Les bo predstavljen v osrčju srednje-evropskih glavnih mest kot material prihodnosti.

WOODBOX je kompaktna in mobilna razstava, ki prikazuje tehnološki, oblikovalski in okoljski potencial gradnje z lesom. Razvoj v zadnjih letih je povzročil precejšnjo revolucijo pri gradnji z lesom. Eden izmed najstarejših materialov za gradnjo, ki jih pozna človeštvo, izkazuje popolnoma nove možnosti, kar se tiče planiranja mest in arhitekture - saj je trajnosten, učinkovit pri izrabi virov pa tudi urban material. Več o razstavi in njenem konceptu.

WOODDAYS - dnevi lesa bodo potekali deset dni v vsaki izmed izbranih evropskih prestolnic. Imeli bomo dialoge, predavanja in prezentacije najboljših praks na temo gradnje mesta, pametne uporabe zgoščenega prostora, energetski učinkovitosti in prenovi ter ustvarjanju pametnih bivalnih okolij. Les nedvomno prispeva k novi, čistejši in bolj zdravi praksi gradnje in je v očišču zelenih mest jutrišnjega dne.  Program konference je v priponki.

Več o projektu WOODBOX si lahko v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku preberete na naslednji povezavi