Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

25. Sedlarjevo srečanje

13.06.2014


Jubilejno 25. Sedlarjevo srečanje, ki ga organizira Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije na temo Zelena industrijska območja: inovativni pristopi v urbanizmu, bo potekalo v petek, 13.6.2014 od 8.30 ure dalje v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka ulica 15, v Ljubljani.
Tema tokratnega srečanja bo Zelena industrijska območja: inovativni pristopi v urbanizmu. Evropa se v zadnjih letih sooča s spoznanjem, da bo težko zagotoviti nova delovna mesta brez ponovne industrializacije. Kako smo na ta trend pripravljeni v Sloveniji, kakšno industrijo smo pripravljeni umestiti v prostor in kakšne možnosti ponujajo zelena industrijska območja, so le nekatera izmed vprašanj na katere bomo poskušali odgovoriti na srečanju.
Dvema sklopoma predavanj bo sledila razprava v obliki okrogle mize, kjer bodo vsi udeleženci vabljeni k aktivni izmenjavi mnenj, idej in predlogov.
Vljudno vabljeni.
Vabilo
Program
PrijavnicaNAGRADE ZAPS

13.06.2014


Tudi letos vas vabimo, da oddate svoja dela in kandidirate za eno od nagrad Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS). Letošnja pregledna razstava in svečana podelitev nagrad bo zaključek Dneva arhitektov, ki bo potekal 10. oktobra, 2014 v prostorih bivše tiskarne Mladinska Knjiga v Ljubljani.

Namen pregledne razstave članov in podelitve priznanj je promovirati kakovostno arhitekturo in ureditve odprtega prostora v širši javnosti ter dvigati zavest o kulturni in ustvarjalni razsežnosti projektiranja in prostorskega načrtovanja. Priznanja ZAPS podeljuje vsako leto nepretrgano od leta 2004. Priznanja so častna.

Poleg ustaljenih priznanj Zlati svinčnik, Platinasti svinčnik, Častni član ZAPS in Diploma ZAPS,  letos tretjič razpisujemo priznanje Zeleni svinčnik, ki je priznanje za inovativno trajnostno gradnjo, za arhitekturno ali urbanistično realizacijo, ki je nastala z zavestno odgovornostjo do okolja in družbe ter namenom trajno izboljšati družbene in okoljske kakovosti bivanja. Podeli se eno priznanje. 

Način oddaje materialov je spremenjen! FTP strežnik je trenutno onemogočen, zato člane prosimo, da nam materiale za katalog pošljete na mail barbara.pungercar@zaps.si s pomočjo ftp storitev kot so https://www.hightail.com/ https://www.wetransfer.com/ ali podobne oziroma material pošljete na CD-ju.

Na spodnji povezavi so objavljena tudi imena letošnjih članov žirij!

Podrobnosti o načinu prijave, komisijah,... si lahko preberete na naslednji povezavi.