Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Greenbuild - trajnostno upravljanje z nepremičninami

13.10.2015


Izobraževanje GBCS

torek, 13. oktobra, od 8.30 do 17.00
Hotel Lev, Vojšnjakova 1, Ljubljana; (Konferenčni center v 13. nadstropju)
 
Predavatelj Joseph Marfi; direktor za trajnostnost pri podjetju Turner Construction ter izredni profesor na California State University bo predstavil teorije ter predvsem prakso trajnostnega upravljanja z nepremičninami. Kot poseben gost bo na izobraževanju prisoten g. Phil Williams; izvršni direktor podjetja Delos Living, ki bo na kratko predstavil standarde Well ter dodatno podprl v prakso usmerjen značaj usposabljanja.

Z opravljenim izobraževanjem bodo udeleženci sposobni:
•Razložiti zasnovo trajnostnega razvoja s stališča nepremičnin;
•Ustvarjati odmevne trajnostne pobude za vključevanje v prakse upravljanja z nepremičninami;
•Prepoznati s trajnostnostjo povezano vlogo podjetij za upravljanje z nepremičninami;
•Predstaviti, kako se lahko trajnostnost v vseh fazah življenjskega kroga stavbe vgradi v poslovanje nepremičninskega podjetja;
•Razviti izvirne pristope za vsak tip nepremičnine (komercialna v primerjavi z stanovanjsko / obstoječa v primerjavi z novogradnjo, ipd.)

Podrobnosti>
 Strategija prostorskega razvoja Slovenije

13.10.2015


Ministrstvo za okolje in prostor bo v torek, 13.10.2015 organiziralo drugo javno posvetovanje v nizu posvetovalnih dogodkov v okviru procesa prenove Strategije prostorskega razvoja Slovenije. Posvet bo potekal v prostorih Policijske akademije /Rocenska 56, Ljubljana Šmartno/ med 9.00 in 15.30 uro.
Tokratni posvet bo namenjen izmenjavi idej in pogledov o prednostih, slabostih, nevarnostih in priložnostih slovenskega prostora, ter oblikovanju vizije in strateških usmeritev prostorskega razvoja Slovenije.
Posvetovanje bo potekalo po različnih moderatorskih metodah, kjer bodo udeleženci v delovnih skupinah določali dejavnike prostorskega razvoja Slovenije v SWOT analizi ter skupno ustvarjali predloge vizije in usmeritev prostorskega razvoja, ki bodo služili kot delovno gradivo za nadaljnjo pripravo strategije.

Program
PrijavaKaj je skoraj ničenergijska stavba?

13.10.2015


Vlada RS je 22.4.2015 sprejela Akcijski načrt za skoraj ničenergijske stavbe za obdobje do leta 2020, ki ga je pripravilo Ministrstvo za infrastrukturo. Ne gre za tehnični standard ampak za dokument, ki zaostruje zahteve glede energijske varčnosti. Področje aktivnega načrtovanja skoraj ničenergijskih hiš je še kako pomembno za nas arhitekte, saj se bomo morali dodatno izobraziti še pred letom 2018, ko bodo morale biti vse novo načrtovane javne stavbe skoraj ničenergijske.
Več o akcijskem načrtu za skoraj ničenergijske hiše bomo izvedeli na strokovnem posvetu iz modula: DOBRA PRAKSA 4: AKCIJSKI NAČRT ZA SKORAJ NIČENERGIJSKE HIŠE DO 2020.
Posvet bo v torek, 13. oktobra 2015 ob 15:00 uri v prostorih IZS na Jarški 10 b v Ljubljani (predavalnica v 3. nadstropju).
Vodil in povezoval ga bo Mitja Lenassi, univ.dipl.inž.str., predsednik MSS in KTG.
Ker bo dogodek organiziran skupaj z IZS, bo število sedežev za naše člane omejeno na dvajset, zato se prijavite čimprej in sicer na naslov polona.okretic@izs.si.
Več o strokovnem posvetu si lahko preberete na tukaj.

VabiloTrajnostna gradnja postavlja v ospredje človeka

13.10.2015


Predstavitev standardov kakovosti arhitekturnih interierov ´WELL Building Standards´ in razgovor.
V torek, 13. oktobra ob 17h ZAPS, Vegova 8.

Podrobnosti in vabilo>