Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

BAU 2013 Munchen

14.01.2013 do 19.01.2013 (Pon, Tor, Sre, Čet, Pet)


Mednarodni obrtni sejem BAU 2013 Munchen

Več informacij na http://www.bau-muenchen.com/Arhitektura = Sodobna slovenska arhitektura

07.01.2013 do 03.02.2013 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


Otvoritev: ponedeljek, 7. Januarja 2013, ob 20. uri Slavnostni govornik na otvoritvi: Mitja Čander, predsednik EPK 2012
Projekt pripravljajo Fakulteta za arhitekturo v Mariboru, revija AB in galerija Dessa v sodelovanju z Evropsko prestolnico kulture 2012.

Postavitev razstave v CD: Nena Gabrovec

Razstava Arhitektura = predstavlja pomembnejše projektne dosežke slovenske arhitekturne produkcije zadnjih petih let z željo, da bi z njo uveljavili teoretični in miselni okvir pojma sodobna slovenska arhitektura. Zato je razstava zasnovana večplastno, s poudarkom na arhitekturni kakovosti, ki se skriva v intelektualni strukturi posamezne stavbe. Ta je sicer težko merljiva, opredeljujejo jo različni kriteriji, kot so izvirnost zasnove, celovitost, jasnost, skladnost, ustreznost, prepričljivost. Ti kriteriji merijo na arhitekturno kompleksnost in razkrivajo ustvarjalno moč avtorja – arhitekta: in prav doslednost zasnove je to, po čemer se boljša arhitektura razlikuje od povprečne, in kar je logičen kriterij tudi za izbor in koncept razstave. Ob razstavi je izšel vodnik po slovenski arhitekturi.

Razstava obsega 40 projektov predstavljenih v 7 poglavjih: Prenova, dialog; Vas, regionalno; Narava, racionalno, Mesto, urbano; Javni prostor, infrastruktura Šport, spektakel in Tujina.
VečRazstava Studia Stratum

19.12.2012 do 18.01.2013 (Pon, Tor, Sre, Čet, Pet)


Otvoritev razstave Studia Stratum, ki ga vodita arhitekta Polona Filipič in Peter Šenk,
bo 19. 12. 2012 ob 19.00 uri v Hiši arhitekture na Vegovi 8 v Ljubljani.
Razstavo bosta odprla prof. Janez Koželj in doc. Uroš Lobnik.

Otvoritvi razstave bo sledilo novoletno srečanje ZAPS.

PRISRČNO VABLJENI!

Vabilo