Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID) - Ljubljana / ŠE 5 PROSTIH MEST!

14.02.2019 (Čet)


Obveščamo vas, da bo naslednje regijsko izobraževanje na temo nove zakonodaje z naslovom Nova poklicna, gradbena in prostorska zakonodaja (ZUreP-2, GZ, ZAID), ki ga organizirata ZAPS in IZS za svoje člane

v četrtek, 14. 2. 2019 ob 12:00 uri, 
IZS, Jarška c. 10b, 1000 Ljubljana

Na izobraževanju s področja nove poklicne, gradbene in prostorske zakonodaje, ki je 17. novembra 2017 stopila v veljavo, in se uporablja s 1. junijem 2018, bomo predstavili Zakon o urejanju prostora (ZUreP-2), Gradbeni zakon (GZ) in Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti (ZAID). Čas bo tudi za razpravo.

Program izobraževanja:

12:00 -  ZUreP-2 - Prostorsko načrtovanje, Bogdana DRAŽIĆ, univ.dipl.inž.arh. 
13:15 -  ZUreP-2 - Ukrepi zemljiške politike in prostorski informacijski sistem, mag. Tomaž ČERNE, univ.dipl.inž.geod. 
14:30 -  Odmor  
14:45 -  Zakon o arhitekturni in inženirski dejavnosti - ZAID, mag. Barbara ŠKRABA FLIS, univ.dipl.inž.grad. 
16:00 -  Gradbeni zakon – GZ, Helena KOVAČ, univ.dipl.inž.arh. 
17:15 -  Razprava 

Izobraževanje je v prvi vrsti namenjeno članom ZAPS in IZS, v primeru prostih mest dobrodošli vsi, ki jih ta tematika zanima. Prednost pri prijavi imajo člani/ce iz regije. Prijavite se tukaj>>

Izobraževanje je za člane ZAPS brezplačno, za ostale udeležence pa znaša kotizacija 150,00 EUR z vštetim DDV (razen za člane IZS, ki se prijavijo tukaj>>). Skrajni rok za morebitno odpoved (pisno) je štiri dni pred izobraževanjem tako za člane ZAPS kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije (za člane ZAPS v višini 60,00 € z vštetim DDV, za ostale v višini 150,00 € z vštetim DDV).Vabilo na posvet LOKACIJSKA PREVERITEV - ZASEDENO

14.02.2019


Zbornica za arhitekturo in prostor in Ministrstvo za okolje in prostor začenjata z organizacijo posvetov za člane ZAPS in predstavnike občin, ki bodo namenjeni obravnavi različnih tem, ki so aktualne v povezavi z uporabo in izvajanjem nove prostorske in gradbene zakonodaje.
Namen posvetov bo izmenjava izkušenj vseh treh udeleženih strani (načrtovalci – občine – MOP) s ciljem, da se oblikujejo in krepijo dobre prakse. Prvi posvet bo v četrtek, 14. 2. 2019 ob 13. uri v prostorih Biotehniške fakultete, Jamnikarjeva 101, Ljubljana (v stavbi Oddelka za krajinsko arhitekturo). Tema prvega posveta je LOKACIJSKA PREVERITEV.
Za predstavnike ZAPS in občin je na voljo skupaj 60 mest (30 za ZAPS in 30 za občine), zato se prijavite tukaj najkasneje do ponedeljka, 11. 2. 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest.
Ker je posvet namenjen predvsem izmenjavi dosedanjih izkušenj in predlogov za izboljšanje, vabimo zlasti tiste člane ZAPS, ki so se s temo lokacijske preveritve pri svojem delu že srečali.
Zaključki posveta bodo objavljeni na spletnih straneh ZAPS in MOP, tako da se bodo lahko z njimi seznanili vsi člani ZAPS in predstavniki občin.