Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Nagrada Maks Fabiani - vabilo k oddaji nominacij

14.05.2014


Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS) vabi k oddaji nominacij za peto bienalno nagrado MAKS FABIANI na področju prostorskega in urbanističnega načrtovanja. Namen podelitve je širši javnosti predstaviti inovativne prostorsko-načrtovalske projekte, ki predstavljajo izreden doprinos h kvaliteti življenja v urbanih in podeželskih delih Slovenije, bodisi na nacionalnem, regionalnem ali nižjih nivojih do ravni najmanjših lokalnih skupnosti.
Rok za oddajo nominacij je 14. maj 2014.
Več informacij o nagradi na spletni strani www.dupps.si ali na tel. 01 420 13 25 oz. e-pošti barbara.music@uirs.si.Poziv k oddaji strokovnih prispevkov za posebno izdajo revije Urbani izziv

14.05.2014


Urbanistični inštitutu RS bo tudi letos izdal dodatno, t. i. posebno izdajo revije Urbani izziv. Namenjena bo strokovni obravnavi načrtovanja prostora v Sloveniji. V njej bodo zbrane vsebine, ki služijo kot strokovna pomoč vsem sodelujočim v različnih procesih oz. aktivnostih prostorskega načrtovanja na vseh ravneh odločanja.
Rok za oddajo prispevkov se izteka 1. julija 2014.
Vse podrobnosti najdete na slovenski različici spletne strani revije Urbani izziv, in sicer v meniju Posebne izdaje: http://urbani-izziv.uirs.si/sl/Posebneizdaje.aspx

.pro:holz WOODBOX

08.05.2014 do 21.05.2014 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


 

V mesecu maju avstrijsko združenje za promocijo lesa PRO.HOLZ v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira potujočo razstavo, katere glavni akter je woodbox, leseni paviljon v obliki ladijskega zabojnika, ki bo v Ljubljani na Mestnem trgu postavljen od 8.-21. maja. 13. maja proHolz Austria organizira arhitekturno konferenco o napredni gradnji z lesom in njeni uporabi v arhitekturi javnih zgradb. Les bo predstavljen v osrčju srednje-evropskih glavnih mest kot material prihodnosti.

WOODBOX je kompaktna in mobilna razstava, ki prikazuje tehnološki, oblikovalski in okoljski potencial gradnje z lesom. Razvoj v zadnjih letih je povzročil precejšnjo revolucijo pri gradnji z lesom. Eden izmed najstarejših materialov za gradnjo, ki jih pozna človeštvo, izkazuje popolnoma nove možnosti, kar se tiče planiranja mest in arhitekture - saj je trajnosten, učinkovit pri izrabi virov pa tudi urban material. Več o razstavi in njenem konceptu.

WOODDAYS - dnevi lesa bodo potekali deset dni v vsaki izmed izbranih evropskih prestolnic. Imeli bomo dialoge, predavanja in prezentacije najboljših praks na temo gradnje mesta, pametne uporabe zgoščenega prostora, energetski učinkovitosti in prenovi ter ustvarjanju pametnih bivalnih okolij. Les nedvomno prispeva k novi, čistejši in bolj zdravi praksi gradnje in je v očišču zelenih mest jutrišnjega dne.  Program konference je v priponki.

Več o projektu WOODBOX si lahko v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku preberete na naslednji povezavi