Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Razstava Skupni prostori

14.09.2016 (Sre)


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Skupni prostori v sredo, 14. septembra, ob 18.00 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v okviru programa platforme Future Architecture. Skupni prostori so zaporedje instalacij na Novih Fužinah, ki sta jih zasnovala čilsko-francoski arhitekturni biro Plan Común in portugalski krajinski arhitekt Tiago Torres-Campos (CNTX).

Projekt sestavlja pet večnamenskih opečnatih teras, ki so strateško postavljene na različnih lokacijah v soseski Nove Fužine in gradijo, razvijajo ter krepijo različne načine uporabe javnega prostora in povezav z okolic.

Terase spremljajo kratke zgodbe pisatelja Gorana Vojnovića o mladosti v soseski.

Po terasah se bomo sprehodili z ustvarjalci razstave.

Več na www.futurearchitectureplatform.org. Otvoritev razstave je del uvodnega dogodka 25. bienala oblikovanja Daleč, tako blizu. Več na www.mao.si. Več o razstavi na http://www.mao.si/Razstava/Skupni-prostori.aspxSvetovni dan habitata 2016

14.09.2016 do 31.10.2016


Svetovni dan Habitata vsako leto prvi ponedeljek v oktobru opominja, da ima vsakdo moč in odgovornost, da oblikuje prihodnost naših mest in naselji. Organizacija združenih narodov je prvi ponedeljek v oktobru proglasila za Svetovni dan Habitata, ki se praznuje že od leta 1985. Posvečen je človekovim naseljem in osnovni pravici ljudi do primernega bivališča. Vlade in lokalne skupnosti vsega sveta so pozvane, da na ta dan usmerijo pozornost na kakovost življenja v mestih in drugih naseljih ter z različnimi aktivnostmi spodbujajo zavest o potrebi za izboljšanje življenjskih pogojev.

Vabilo
Več