Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Drobci iz zgodovine vrtnega oblikovanja na Kranjskem

14.10.2014


Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na predavanje dr. Ines Unetič z naslovom VRTNA UMETNOST Drobci iz zgodovine vrtnega oblikovanja na Kranjskem, ki v torek, 14.10.2014, ob 17.00 uri v knjižnici Urbanističnega inštituta Republike Slovenije /Trnovski pristan 2, Ljubljana/.
V 18. in 19. stoletju so bile na Kranjskem zasnovane ali preurejene mnoge oblikovane zelene površine, ki so bile nosilke sporočil nekega časa, prostora in družbe. Vsi ti vrtovi, parki, drevoredi in sprehajališča so imeli različne funkcije, namenjeni so bili namreč reprezentanci, okrasu, ugodju, druženju, sprostitvi ali rekreaciji, predvsem pa so dvigovali kvaliteto bivanja tako v javnem kot v privatnem prostoru.
Vljudno vabljeni.