Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

STANDARDA ZA BETON SIST EN 206 in SIST 1026

14.12.2016


STANDARDA ZA BETON SIST EN 206 in SIST 1026 - PRILAGODITEV NOVOSTIM

Datum: 14. december 2016 Ura: od 10.00 do 14.15
Kraj: SIST, Šmartinska cesta 152, Ljubljana (predavalnica 2. nadstropje)

Program in vabilo>Razstava natečaja Brdo 2, v Ljubljani

14.12.2016


RASTAVA IZBRANIH IN NAGRAJENIH PROJEKTOV javnega, projektnega, odprtega, anonimnega, dvostopenjskega natečaja za urbanistično in krajinsko zasnovo območja ter za najprimernejše krajinske in arhitekturne rešitve stanovanjske soseske in večstanovanjskih objektov na območju Brdo 2 v Ljubljani.
Otvoritev bo 14.12.2016 ob 17.00 uri v prostorih SSRS, na Poljanski cesti 31 v Ljubljani.
Razstava bo na ogled vse delovnike do konca marca 2017, med 8.00 in 16.00 uro.

Več informacij: http://ssrs.si/25-let-sklada.pdfNiti uporabni niti estetski objekt.

14.12.2016 (Sre)


V sredo 14. decembra ob 19. uri vas vabimo na predstavitev knjige dr. Petre Čeferin Niti uporabni niti estetski objekt. Strukturna logika arhitekture, ki je izšla v okviru zbirke Teoretska praksa arhitekture pri Založbi ZRC. O knjigi in filozofiji arhitekture bodo govorili filozof in urednik knjige dr. Rado Riha, filozof dr. Lev Kreft in arhitektka in avtorica knjige dr. Petra Čeferin.

Osnovno izhodišče knjige je, da je arhitektura ena od kreativnih dejavnosti. Kot takšna ne deluje niti kot sestavni del mehanizma, ki poganja vsakokratni dani svet, niti ne deluje na način upiranja temu mehanizmu. Arhitektura je dejavnost, ki je oprta sama v sebi in ki ima zmožnost biti in delovati v svetu ne glede na svet in njegove zahteve. Knjiga je zaris strukturne logike arhitekture v njenih dveh med seboj neločljivo povezanih pomenih. Gre za logiko, glede na katero je zgrajena arhitektura sama; in gre za logiko, ki arhitekturi omogoča, da deluje v svetu tako, da ga od znotraj načenja in odpira. Ena od temeljnih tez knjige je tako, da je ravno v samostojnosti arhitekture njena moč, da načenja gladko delovanje mehanizma danega sveta.LAFARGEHOLCIM AWARDS NATEČAJ TRAJNOSTNE GRADNJE

14.12.2016 do 21.03.2017


LAFARGEHOLCIM AWARDS NATEČAJ TRAJNOSTNE GRADNJE

Natečaj, ki ga organizira LafargeHolcim Foundation for Sustainable Construction (fundacija LafargeHolcim za trajnostno gradnjo), prepoznava zamisli z največjim potencialom reševanja današnjih izzivov rasti urbanizacije in izboljševanja kakovosti življenja. Projekti in koncepti s področja arhitekture, krajinske arhitekture, urbanističnega oblikovanja, načrtovanja, tehnologij ter gradbenega in materialnega inženirstva se lahko v dva milijona dolarjev vrednem natečaju Awards oddajo preko spleta.
Rok za oddajo je 21. marec 2017.
Navodila

Več o natečaju>14.12.2016