Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vzorčni primeri državnih prostorskih načrtov v digitalni obliki - predstavitev in razprava

15.05.2014 (Čet)


Četrtek, 15. 5. 2014, ob 13h, v prostorih ZAPS.

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v sodelovanju s člani Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije ZAPS pripravilo nalogo »Vzorčni primeri državnih prostorskih načrtov v digitalni obliki« v okviru vzpostavitve prostorskega informacijskega sistema. Naloga ima dva dela, in sicer tehnična priporočila za pripravo državnih prostorskih načrtov (DPN) v digitalni obliki ter vsebinska in oblikovna priporočila za izdelavo DPN. Na javno predstavitev vzorčnih primerov DPN in razpravo o oblikovanju končnih predlogov so vabljeni uporabniki teh priporočil (izdelovalci DPN, naročniki DPN itd.) in strokovna javnost.
Gradivo si lahko predhodno ogledate na spodnjih povezavah:

I. Tehnična priporočila
II. Vsebinska in oblikovna priporočila

Vabilo>Cukrarna - od tovarne sladkorja do tovarne kulture

15.05.2014


Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani organizira ciklus javnih predavanj - konstrukcije in arhitektura. Rdeča nit cikusa so konstrukcije kot sestavni del arhitekturne prakse.
Vljudno vabljeni na predavanje o prenovi Cukrarne arhitekta Marka Studena /Scapelab/ in statika Anja Žigona /Elea IC/, ki bo v četrtek, 15.05.2014 ob 18. uri v  Plečnikovi predavalnici na Fakultete za arhitekturo /Zoisova 12, Ljubljana/.pro:holz WOODBOX

08.05.2014 do 21.05.2014 (Ned, Pon, Tor, Sre, Čet, Pet, Sob)


 

V mesecu maju avstrijsko združenje za promocijo lesa PRO.HOLZ v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira potujočo razstavo, katere glavni akter je woodbox, leseni paviljon v obliki ladijskega zabojnika, ki bo v Ljubljani na Mestnem trgu postavljen od 8.-21. maja. 13. maja proHolz Austria organizira arhitekturno konferenco o napredni gradnji z lesom in njeni uporabi v arhitekturi javnih zgradb. Les bo predstavljen v osrčju srednje-evropskih glavnih mest kot material prihodnosti.

WOODBOX je kompaktna in mobilna razstava, ki prikazuje tehnološki, oblikovalski in okoljski potencial gradnje z lesom. Razvoj v zadnjih letih je povzročil precejšnjo revolucijo pri gradnji z lesom. Eden izmed najstarejših materialov za gradnjo, ki jih pozna človeštvo, izkazuje popolnoma nove možnosti, kar se tiče planiranja mest in arhitekture - saj je trajnosten, učinkovit pri izrabi virov pa tudi urban material. Več o razstavi in njenem konceptu.

WOODDAYS - dnevi lesa bodo potekali deset dni v vsaki izmed izbranih evropskih prestolnic. Imeli bomo dialoge, predavanja in prezentacije najboljših praks na temo gradnje mesta, pametne uporabe zgoščenega prostora, energetski učinkovitosti in prenovi ter ustvarjanju pametnih bivalnih okolij. Les nedvomno prispeva k novi, čistejši in bolj zdravi praksi gradnje in je v očišču zelenih mest jutrišnjega dne.  Program konference je v priponki.

Več o projektu WOODBOX si lahko v angleškem, italijanskem ali nemškem jeziku preberete na naslednji povezavi