Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Razstava Krajinska politika Slovenije

15.11.2012 do 07.12.2012


Društvo krajinskih arhitektov Slovenije je ob 20-letnici svojega delovanja in ob 40-letnici študija krajinske arhitekture v Sloveniji pripravilo razstavo Krajinska politika Slovenije .
Otvoritev bo 15. novembra ob 19.30 uri v Hiši arhitekture na Vegovi 8 v Ljubljani.
Namen razstave je na primerih dobre prakse na področju urejanja krajine v Sloveniji pokazati, da je s kakovostnim in prizadevnim strokovnim delom mogoče dosegati boljše prostorske rešitve. Razstava želi v času pričakovanih sprememb okoljske in prostorske zakonodaje prispevati k povečanju zavedanja o nujnosti vzpostavitve učinkovite krajinske politike v Sloveniji in k iskanju rešitev za probleme, s katerimi se člani društva in drugi prostorski načrtovalci srečujemo na vseh ravneh in področjih našega strokovnega delovanja. Razstavljeni plakati so razvrščeni v pet sklopov: vrednotenje krajin in obravnava v planskih aktih, umeščanje večjih infrastrukturnih objektov v krajino, zeleni sistemi mest, ureditve javnih prostorov in osveščanje javnosti o načrtovanju, varstvu in upravljanju krajin.
V času razstave bo v počastitev 40-letnice študija krajinske arhitekture dne 23.11.2012 v prostorih Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani potekala konferenca Krajinska politika Slovenije, na kateri bo potekala tudi projekcija plakatov z razstave Krajinska politika Slovenije.
Vljudno vabljeni.Urbani laboratorij - Koper živi?

15.11.2012


Pokrajinski muzej Koper vabi na otvoritev razstave, ki bo v četrtek, 15.11.2012 ob 19.00 uri v prostorih muzeja, Kidričeva 19, Koper.Razstava projekta čezmejnega sodelovanja Social Housing Watch - Mapiranje in razvoj scenarijev javnega prostora Kopra v sodelovanju z MOK in UP ZRS.Fotografije na razstavi in dokumentarni film prikazujejo utrinke zgodb iz življenja koprskih ulic in trgov. Več>>Predstavitev knjige Podoba mesta

15.11.2012


Zavod Metro SR in založba GOGA organizirata predstavitev knjige avtorja Kevina Lyncha z naslovom Podoba mesta. Predstavitev bo organizirana v četrtek, 15.11.2012 ob 18.00 uri v knjižnici Celje, Levstikova soba/.
Knjigo bosta predstavila mag. Vladimir Braco Mušič in dr. Pavle Gantar. Več na povezavi: http://www.metro-sr.org/Okrogla miza - Energetska sanacija arhitekturne dediščine iz obdobja slovenskega modernizma

15.11.2012 (Čet)


Energetska sanacija arhitekturne dediščine iz obdobja slovenskega modernizma v sklopu cikla okroglih miz Društva arhitektov Ljubljana vas v četrtek, 15. novembra 2012, ob 18. uri vljudno vabimo na pogovor z arhitektko Marušo Zorec, umetnostno zgodovinarko Tatjano Adamič (ZVKDS), dr. Marjano Šijanec Zavrl (ZRMK), arhitektom Tomažem Škerlepom (ZRMK) in arhitektom Petrom Žargijem, ki bo v ljubljanski Galeriji Kresija na Stritarjevi ulici 6.
Vabilo