Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Vse o prezračevanju - Novo mesto / ODPOVEDANO!

16.04.2020


ZAPS organizira regijska predavanje o prezračevanju v stanovanjskih stavbah, tokrat v Novem mestu. Svoje znanje in izkušnje bosta predstavila izkušena strokovnjaka mag. Bojko Jerman, univ.dipl.inž.arh. ter Bojan Mehle, univ.dipl.inž.stroj.

Kakor pravi predavatelj mag. Bojko Jerman je zrak neviden, a je vseeno dimenzija prostora, dimenzija komforta in občutenj. Predvsem pa je dimenzija zdravja. Kakovost zraka je v naravnem okolju vedno bolj problematična in v zaprtih prostorih je lahko le še slabša, saj nove tehnologije vedno bolj odločno zatesnjujejo stavbe. Arhitekt je dirigent projektne skupine, zato mora imeti stališče in znanje tudi na tem področju. S tematiko prezračevanja se je mag. Bojko Jerman srečal pred 20 leti, ko so nastajale prve pasivne hiše, v katerih se je prvič uporabilo vrsto novih tehnik. Od takrat je ostal v tej projektantski in izvajalski niši in napredoval. Danes je med najbolj kompetentnimi na tem področju, zato lahko poda kakovosten oris stanja v praksi, stanja tehnike in dobre prakse. Bojan Mehle je med najbolj izkušenimi projektanti strojnih instalacij v Sloveniji in dober partner nešteto projektantom.
Dobili boste konkretne in uporabne informacije. Vljudno vabljeni!

Predavanje Vse o prezračevanju, bo potekalo v Razvojnem centru Novo mesto, Podbreznik 15, 8000 Novo mesto, v četrtek, 16. 4. 2020, od 15h do 18h.

Več o programu izveste tukaj >>
Prijavite se tukaj >>

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop C - Tehnologija, materiali in tehnika.
Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo, ki znaša za člane ZAPS 30,00€ (z DDV), za člane IZS 60,00€ (z DDV) ter za nečlane 100,00€ (z DDV). Kotizacijo nakažete na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju.
Skrajni rok za morebitno odpoved je torek 14. 4. 2020, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.Vodenje podjetja – Maribor / ODPOVEDANO!

16.04.2020


ZAPS organizira regijska predavanja o uspešnem vodenju podjetja in izkušnjah iz prakse, tokrat v Mariboru.

Uspešno vodenje prostorsko načrtovalskega podjetja (biroja), poleg strokovnega znanja, zahteva tudi številna druga znanja z različnih področij. Še posebej na začetku se je treba veliko ukvarjati z organizacijskimi problemi (poslovni prostor, ustrezna delovna skupina, ustrezna delovna oprema idr.). Kasneje je treba ob tem še uspešno urejati finance, skrbeti za nenehna prilagajanja zakonodaji, za strokovno izpopolnjevanje in motivacijo zaposlenih ter še mnogo drugega.

Kakšne so specifične težave, s katerimi se spopada podjetje, ki se ukvarja s prostorskim načrtovanjem in projektiranjem in kako jih obvladovati? Enostavnih in enoznačnih rešitev in odgovorov sicer ni, vendar pa bodo na predavanju predstavljene številne izkušnje, ki lahko ponudijo podjetnikom prostorskim načrtovalcem, projektantom in tistim, ki bi to radi postali, različne ideje za reševanjem problemov, s kakršnimi se srečujejo v začetni in nadaljnjih fazah delovanja podjetja.

Na predavanju bodo predstavljene praktične izkušnje Suzane Simič, direktorice zasebnega podjetja Acer Novo mesto d. o. o., z osnovno dejavnostjo prostorsko načrtovanje in projektiranje. Njene izkušnje so bile pridobljene z ustanovitvijo in razvojem podjetja, ki je danes, po več kot 25-tih letih delovanja, eno od večjih zasebnih podjetij na tem področju v regiji in v državi.

Predavanje bo v četrtek, 16. 4. 2020, ob 15h, v predavalnici C - UM FGPA, Krekova ul. 2, 2000 Maribor.

Več o programu izveste tuka j>>
Prijavite se tukaj >>

Člani ZAPS za udeležbo na predavanju prejmejo 2 kreditni točki / Sklop D - Poslovanje in management.
Ob prijavi je potrebno plačati kotizacijo, ki znaša za člane ZAPS 15,00€ (z DDV), za člane IZS 30,00€ (z DDV) ter za nečlane 50,00€ (z DDV). Kotizacijo nakažete na transakcijski račun ZAPS: SI56 6100 0001 8357 306. Prosimo, da pri plačilu za namen napišete, za koga je bila kotizacija plačana. Potrdilo o plačilu pošljite na e-naslov: izobrazevanje@zaps.si. Račun vam bomo izstavili po izvedenem izobraževanju. 

Skrajni rok za morebitno odpoved je torek 14. 4. 2020, tako za člane ZAPS, kot tudi za ostale prijavljene. Če se boste odjavili kasneje ali če se ne boste odjavili, vam bomo zaračunali stroške kotizacije.SHARE webinar Ljubljana

16.04.2020


SHARE Architects pričenja serijo živih webinarjev v okviru splošne teme: "Preoblikovanje sveta skozi arhitekturo". Med aprilom in junijem bodo potekali tedenski spletni dogodki z mednarodnimi gosti in govorci, ki bodo razpravljali o naslednjih temah:

- Arhitektura v obdobju po pandemiji
- Kako naj bi arhitekti odigrali svojo zgodovinsko vlogo danes?
- Kakšna naj bo vizija prihodnosti mesta in arhitekture?
- Zdravstvene ustanove za prihodnost človeštva
- Varno kolektivno bivanje
- Izobraževanje in delo po zdravstveni krizi
- Pandemija je tudi urbana težava
- Socialna distanca, bližina s pomočjo tehnologije
- Pripovedi onstran krize
 
SHARE webinar Ljubljana bo potekal v živo 16.4.2020 ob 16h in bo kot uvodni dogodek v konferenco SHARE Ljubljana, ki se prestavlja na 9.julij 2020, nekoliko potešil našo radovednost. Format webinarja predvideva tri vabljene udeležence omizja (Pepe Gascon/ Pepe Gascón Arquitectura, Sven Thorissen/ MVRDV in Kerem Yazgan/ Yazgan Design Architecture), ki bodo nastopili vsak z deset minutno predstavitvijo. Moderatorja, Miloš Kosec in Andreea Movila, bosta v naslednjih tridesetih minutah postavila gostom nekaj vprašanj, zadnjih trideset minut pa je namenjenih interaktivnim vprašanjem publike.