Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

DSI: "Building Information Model II. (BIM II.)"

16.10.2014 (Čet)


V četrtek 16. oktobra 2014 z začetkom ob 15:00 vabljeni v veliko predavalnico na Fakulteti za arhitekturo, Zoisova cesta 12 v Ljubljani na nadaljevanje tematike "Building Information Model II. (BIM II.)" v okviru Dodatnega Strokovnega Izobraževanja (DSI) ZAPS.

Več o izobraževanju >>

Prijava:
Prijave z navedbo zadeve "BIM II." sprejemamo do zapolnitve mest na e-naslovu izobrazevanje@zaps.si.ZEO 2014

16.10.2014 do 17.10.2014


Kubus inženiring d.o.o. vabi na strokovni posvet in delavnico na temo pasivne gradnje, ki bosta potekala v času od 16. do 17.10.2014 v Hotelu Plaza /BTC City v Ljubljani/.
ZEO vsako leto spremlja razstava, kjer so predstavljeni gradbeni izdelki ali storitve, ki ustrezajo standardom energetske učinkovitosti. Gost letošnjega posveta bo dr. Wolfgang Feist. Več>>

 Predstavitev procesa priprave Urbane Agende EU

16.10.2014


V okviru medvladnega dialoga na ravni EU in v sodelovanju z Evropsko komisijo se je zato pričel proces oblikovanja Urbane Agende EU. Namen Urbane Agende EU je predvsem vzpostaviti okvir za boljše usklajevanje politik, akterjev in deležnikov upravljanja, boljše razumevanje okvirov razvoja mest in vzpostavitvi boljše podpore razvoju mest ter tudi omogočiti vključevanje mest v pripravo EU politik in jih s tem približati državljanom. V dialogu sodeluje tudi Evropski parlament, Odbor Regij in različna združenja mest, razprava pa se širi tudi na vse ostale zainteresirane deležnike. V pomoč in spodbudo razpravi je Evropska komisija objavila Sporočilo Komisije z naslovom: Mestna razsežnost politik EU – glavne značilnosti Agende EU za mesta.
Ministrstvo za okolje in prostor, ki je odgovorno za področje urbanega razvoja in kjer na tem področju tudi sodeluje v medvladnem dialogu, želi predstaviti dosedanje korake pri oblikovanju Urbane Agende EU z namenom informiranja zainteresirane javnosti o vsebinskih poudarkih, procesu nastajanja in možnostih sodelovanja.
Vljudno vabljeni na predstavitev bo potekala v četrtek, 16.10.2014 od 9.30 do 12 ure v Muzeju arhitekture in oblikovanja /Grad Fužine, Pot na Fužine 2, Ljubljana/.
Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezna pa je prijava na e-naslov: brigita.modic(at)gov.si.