Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Dnevi gradbenega prava

16.11.2016 do 17.11.2016 (Sre, Čet)


Organizator Uradni list Republike Slovenije, d.o.o. vas vabi na 2. Dneve gradbenega prava, ki bodo v sredo, 16., in četrtek, 17. novembra 2016, v Laškem, kongresni center Thermana park Laško in so namenjeni podrobni predstavitvi glavnih problemov, s katerimi se srečujejo udeleženci pri gradnji, in predvsem preizkušenim rešitvam, kako se izviti iz težav.

Na dvodnevnem srečanju bodo predavatelji iz prakse obdelali konkretne predloge dobre prakse in predstavili načine, kako se izogniti sporom in zahtevkom, ki izvirajo iz gradbenih projektov.

Teme dogodka:
* Vrsta pogodbe, določitev predmeta in cena
* Nerešena vprašanja v zvezi s fazami gradnje
* Razlika med garancijami, jamčevalnimi zahtevki in zavarovanji
* Gradnje in javna naročila
* Aktualne teme s področja gradbeništva
Programski vodja: mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o. Programski odbor: odvetnica Mojca Furlan, odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, odvetnica mag. Vesna Sodja

Dogodek je na eni strani namenjen investitorjem in na drugi izvajalcem: projektantom, nadzornikom in inženirjem, saj se ob perečih vprašanjih velik poudarek daje ravno dobremu sodelovanju vseh udeležencev pri gradnji. Poseben poudarek bo tudi na zakoniti izvedbi gradbenih projektov, financiranih iz javnih ali iz evropskih sredstev, ter na pravilni izvedbi gradbenih projektov, ki se izvajajo na podlagi pogodb FIDIC.

Celoten program je na voljo tukaj.

Kotizacija za udeležbo na Dnevih gradbenega prava 2016 je 325 € (brez DDV). V ceno so poleg udeležbe na srečanju vključeni zbornik, gradivo predavanj, kosilo prvi dan srečanja, pogostitve med odmori in potrdilo o udeležbi.
Člani ZAPS imate 20-odstotni popust. Zaradi preverjanja članstva prijavo z navedbo zahtevanih informacij iz prijavnega obrazca pošljete na izobrazevanje@zaps.si.

Dodatne informacije: Klavdija Križaj 01/200-18-51, Uradni list RS d.o.o.Izobraževanje IZS: Zunanja razsvetljava v luči Uredbe o dovoljenem onesnaževanju, standardov in novih LED tehnologij osvetljevanja

16.11.2016


Inženirska zbornica Slovenije organizira izobraževanje z naslovom "Zunanja razsvetljava v luči Uredbe o dovoljenem onesnaževanju, standardov in novih LED tehnologij osvetljevanja", ki bo v sredo, 16. 11. 2016 ob 13:00 uri, v prostorih Inženirske zbornice Slovenije, Jarška cesta 10b, Ljubljana.
Rok za prijave je do četrtka, 10. 11. 2016.
Več o izobraževanju in prijavnica, je objavljeno tukaj.International Museum Construction Congress (IMCC)

13.11.2016 do 16.11.2016 (Ned, Pon, Tor, Sre)


Vabilo k udeležbi na "International Museum Construction Congress (IMCC)", ki je namenjen arhitektom in drugim strokovnjakom, ki sodelujejo pri projektih novogradenj, rekonstrukcij ali prenov muzejev. Kongres bo potekal v hotelu Andaz Amsterdam od 13. do 16. 11.2016.

Program bo vseboval predstavitve hotelov:

Rijksmuseum
NeMo Science Center
National Library of Scotland
Bulgarian National Gallery
Museum Boijmans Van Beuningen

Udeleženci bodo lahko obiskali sledeče muzeje:

Rijksmuseum
Museum Boijmans Van Beuningen
The Kunsthal
Het Nieuwe Instituut – Centre for Architecture and Design
Wreldmuseum

Program>

Registracija na povezavi> (za 20% popust uporabite geslo Amstredam)

Rezervacija> (uporabite geslo G-IMCC v Group Code Box)