Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

BIG ARHITEKTURA - Mednarodna arhitekturna konferenca

17.05.2012 (Sre, Čet)


BIG ARHITEKTURA
Mednarodna arhitekturna konferenca
17. maj 2012
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana

Arhitekturni biroji, ki se letošnjega maja predstavljajo na konferenci BA12, sestavljajo osredotočen a raznolik izbor slogov, vrednot in pristopov. Od mladih, raziskujočih in junaških s333, ter nekonvencionalnih fantazij vsakdanjika Edouarda Francoisa, do privlačno disciplinirane inovativnosti madridčanov Nieto Sobejano. Vsi brez izjeme, pa se zavedajo pomena kakovostnega oblikovanja, ki tako v drznih stanovanjskih, kot v navdihujočih javnih stavbah, služi jasnemu namenu – da tako v funkcionalnem, kot v estetskem smislu navežejo stik s svojimi uporabniki in s širšim družbenim kontekstom, v katerem nastajajo. Predavatelji:
Tony Fretton, Tony Fretton Architects; London, Velika Britanija
Enrique Sobejano, Nieto Sobejano; Madrid, Španija
Jonathan Woodroffe, s333 Architecture + Urbanism; London, Velika Britanija
Edouard François, Maison d’architecture Edouard François; Paris, Francija
Jan Schellhoff, UNStudio; Amsterdam, Nizozemska
Antón García-Abril, Ensamble Studio; Madrid, Španija

Več o konferenci in prijave

 Članska razstava Atelje S

10.05.2012 do 31.05.2012 (Čet)


Atelje S

POMEMBNO OBVESTILO!

Otvoritev razstave je prestavljena na 18.00 uro. Razstavo bo odprl predsednik uprave BTC Jože Mermal.


Otvoritev razstave arhitekturnega biroja Atelje S bo v četrtek 10.5.2012 ob 18.00 uri
v avli Kristalne palače, Šmartinska 152, Ljubljana.
Vodeni ogled Kristalne palače bo v četrtek 10.5.2012 ob 19.00.
 

Vabilo

Vljudno vabljeni!


Vsaka nova naloga je vznemirjenje, ker smo spet na začetku. Začetek je otroško veselje, prostodušna drznost in poniglava igra. In že na začetku je cilj, ki vsakič prestopi meje navade in pričakovanja. Iz naloge nastaja nekaj novega, vse bolj resničnega. Veselje, drznost in igro pregnetemo z izkušnjo, jih postavljamo v dinamične okvire zahtev, želja in možnosti – tako dozorijo. Pogosto rušimo, da lahko presežemo zakoreninjene vzorce. Za to je potreben pogum. In tudi oživljamo, če je bilo dragoceno po nemarnem prezrto. Za to je potrebna tankočutnost. Vedno pa srkamo iz vseh virov, ker z vsakim projektom že danes ustvarjamo prihodnost prostora. Zrasli smo bliskovito in v višino. Premagali smo strah pred višino, ji dali značaj in zavidljivo uporabniško izkušnjo. Uprli smo se skušnjavi puhlega egotripa in delali realno arhitekturo. Realna arhitektura si prostora ne izmišlja, ampak korenini v njegovi potrebi. Čeprav zveni trdo, z njo vedno ponudimo drobce nepredvidljivosti, trenutke igrivih presenečenj in jo zmehčamo s prostodušnim sentimentom. Realna arhitektura je tudi spoštljiva do okolja in zavezana človeku. Celostno. Zato si drznemo z razstavo našega dela stopiti pred vas in praznovati dosežene cilje tako, da z delom strastno nadaljujemo.