Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Zelena infrastruktura - novi izzivi za načrtovanje mestne krajine

17.05.2016


Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) in Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana - Zeleno prestolnico Evrope 2016 in Regionalno razvojno agencijo Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) kot partnerico projekta TURAS organizirajo mednarodno konferenco z naslovom "Zelena infrastruktura - novi izzivi načrtovanja mestne krajine", ki bo v torek, 17.5.2016 ob 8:30 v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu v Ljubljani.
Namen konference je poudariti pomen strateškega načrtovanja zelenih površin v urbanem okolju ter izpostaviti pomen zelenih površin za kakovost bivanja, za večanje odpornosti mest proti podnebnim spremembam, kot tudi vlogo zelenih površin pri ustvarjanju celovite družbene, kulturne in gospodarske vrednosti urbanega okolja.
Na konferenci bodo predstavljene domače in tuje izkušnje s področja strateškega načrtovanja ter pogledi na koncepte kot so zelena infrastruktura in ekosistemske storitve, ki se kot skupni pristopi uveljavljajo v širšem evropskem prostoru.

Program s prijavnicoIZS: Geodezija pri projektiranju in gradnji objektov

17.05.2016 (Tor)


Obveščamo vas, da Inženirske zbornica Slovenije v torek, 17. 5. 2016 ob 14:00 uri, v prostorih zbornice na Jarški cesti 10b, Ljubljana, organizira izobraževanje z naslovom »Geodezija pri projektiranju in gradnji objektov«.
Predaval bo dr. Aleš Breznikar, univ. dipl. inž. geod.

Več o izobraževanju in prijavnica, je objavljeno na spletni strani IZS >>Razstava Soseske in ulice

17.05.2016 do 20.11.2016 (Tor)


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Soseske in ulice v torek, 17. maja, ob 20.00 v Muzej za arhitekturo in oblikovanje.
Razstava sledi profesionalni paraboli arhitekta in intelektualca Vladimirja Braca Mušiča, ključne osebnosti povojnega urbanizma v Jugoslaviji. Predstavljeni bodo primeri treh paradigmatskih realizacij na področju sodobnega urbanizma iz obdobja 1967–1975. Projekti sosesk v Ljubljani (BS-7), Splitu (Split 3) in Mariboru (Maribor–Jug) predstavljajo sintezo mnogoterih urbanističnih principov, temelječih na domačih in mednarodnih izkušnjah. Kustosi razstave so Luka Skansi, Bogo Zupančič in Martina Malešič.
Vabilo

Več o razstavi: http://www.mao.si/Razstava/Soseske-in-ulice.aspx