Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Strokovna delavnica

17.10.2014 (Pet)


Stavbni objekti porabijo približno 40 odstotkov celotne energije. Alpske občine in druge gorske regije v Evropi so že postregle s primeri gradnje in načinov uporabe stavb, ki zagotavljajo občutno zmanjšanje porabe energije. Primeri dobre prakse bodo tokrat predstavljeni v Idriji, dne 17.10.2014. Strokovna delavnica, ki se bo odvijala ta dan, bo namenjena razpravi o strategijah in predpisih, ki urejajo področje gradnje. Kakšne splošne okvire morajo sprejeti občine za zagotavljanje energijsko učinkovite gradnje? Kaj mora biti vključeno v ustreznih procesih? Na čem temeljijo uspešne strategije sodelovanja v vsakokratni regije?

CIPRA International, društvo "Alpsko mesto leta" in občina Idrija - Alpsko mesta leta 2011 Vas vabijo na delavnico v okviru projekta MountEE, namenjenega spodbujanju energijsko učinkovite gradnje v gorskih regijah. Projekt MountEE financira Evropska unija v okviru programa Inteligentna energija za Evropo (Intelligent Energy Europe - IEE).
Program strokovne delavnice> in Prijava>  Rok za prijavo je 10. 10. 2014.

V pričakovanju srečanja z Vami in zanimivih razprav, Vas lepo pozdravljajo
ekipa CIPRE International, Društvo "Alpsko mesto leta" in Občina Idrija.

CIPRA International Im
Bretscha 22, 9494 Schaan, Liechtenstein
info@mountee.eu, antonija.wieser@cipra.org
www.mountee.eu48 ur za Arhitekturni potencial

17.10.2014 do 18.10.2014 (Čet, Pet)


Vezalka je skupina študentk arhitekture, ki želi opozoriti na pomen arhitekture v času krize ter odpreti pot “arhitekturi za ljudi” namesto “arhitekture za revije”.
VečUrbani izziv

17.10.2014


Izšla je posebna izdaja revije Urbani izziv, leto 2014.Vsebina se nanaša na urejanje in načrtovanje prostora v Sloveniji.
Cena izvoda je 5 evrov (+ poštnina). Publikacijo lahko naročite na e-naslovu: urbani.izziv@uirs.si. ali kupite v knjižnici Urbanističnega inštituta RS.Povabilo k izdelavi idejne rešitve - spominsko obeležje v Kamniški Bistrici

17.10.2014 do 03.12.2014


Občina Kamnik vabi k izdelavi arhitekturno-krajinske idejne rešitve za postavitev spominskega obeležja v Kamniški Bistrici.
Razpisno gradivo je objavljeno na spletni strani naročnika: http://www.kamnik.si/index.php?t=Razpis&id=331
Rok oddaje 17.11.2014.
Dodatne informacije in pojasnila: ursa.mihelcic-glavan@kamnik.si, 01/83 18 109.
poročilo_zapisnik odpiranja elaboratov