Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Oglaševanje v javnem prostoru

17.10.2019


Landezine, Društvo za promocijo krajinske arhitekture vljudno vabi na simpozij z naslovom "Oglaševanje v javnem prostoru", ki bo v četrtek, 17.10.2019 ob 15h v MAO – Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Fužinski grad). Vstop je brezplačen, prijave niso potrebne.
Uvod bo namenjen problematiki zasičenost slovenske krajine z oglasnimi panoji ter razpršeno reguliranje tega področja. Jedro programa pa bo osredotočeno na pridobivanje idej kako čimprej iz nastale situacije. Na oglaševanje v odprtem prostoru se namreč nanaša 9 zakonov in 2 uredbi. Kakšne so možnosti za konsolidacijo reguliranja? Na simpoziju bodo sodelovali strokovnjaki ter predstavniki različnih pristojnih služb in organov.Okrogla miza Ven za zdravje-Načrtovanje zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga

17.10.2019


Urbanistični inštitut Republike Slovenije vabi na okroglo mizo z naslovom "Ven za zdravje", ki bo v četrtek, 17.10.2019 od 11. do 15. ure v prostorih Urbanističnega inštituta RS /Trnovski pristan 2, Ljubljana (zgornja predavalnica, 2. nadstropje)/.
Program Ven za zdravje je obsegal pripravo celovitega pregleda raznovrstnih vidikov za ustrezno načrtovanje, prenovo in upravljanje zelenih površin za doseganje zdravega in kakovostnega bivalnega okolja. Rezultat programa je priročnik, ki utemeljuje pomen in možnosti povezovanja vsebin prostorskega načrtovanja in javnega zdravja ter celovito predstavlja relevantne vidike načrtovanja ustreznih in privlačnih zelenih površin za aktivno uporabo zunanjega prostora mest in naselij. 
Udeležba na dogodku je brezplačna; rok za prijave je najkasneje do srede, 16. oktobra 2019.
Več>>