Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Predstavitev knjige "Urbanistična odstiranja"

17.11.2016 (Čet)


Spoštovani,

v četrtek, dne 17. novembra ob 17 uri vas vabimo na ZAPS, Vegova 8, Ljubljana na srečanje s članom ZAPS, dobitnikom platinastega svinčnika ZAPS prof. dr. Andrejem Pogačnikom, na katerem bo avtor predstavil svojo knjigo "Urbanistična odstiranja".

Delo je v zasnovi strokovna avtobiografija, v njej pa so nanizani številni spomini na dogodke, osebnosti in urbanistične usmeritve polpreteklega obdobja. Ne manjka tudi kritičnih misli o pedagoškem ter raziskovalnem okolju, v katerem je deloval.

Na dogodku bo priložnost za izmenjavo mnenj, avtor pa vam bo, na željo, izvod knjige tudi podaril. Srečanje bomo zaključili z manjšo pogostitvijo udeležencev.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov izobrazevanje@zaps.si. Vljudno vabljeni!Stavbna dediščina in celovita energijska prenova

17.11.2016


Slovensko združenje za trajnostno gradnjo vabi na peti poslovni dogodek BUILD UPON z naslovom "Stavbna dedišina in celovita energijska prenova", ki bo potekal v četrtek, 17.11.2016 med 9. in 15. uro v Informacijskem centru rezervata Škocjanski zatok v Kopru.
Tokratni dogodek je posvečen stavbni dediščini, ne le spomeniško zaščiteni, temveč tudi avtorsko zaščiteni stavbni dediščini  oziroma stavbam, ki so arhitekturni presežki, a so bile zasnovane v obdobju, ko kriteriji energijske varčnosti niso bili tako visoki.

Več o programu in prijavi>>Dnevi gradbenega prava

16.11.2016 do 17.11.2016 (Sre, Čet)


Organizator Uradni list Republike Slovenije, d.o.o. vas vabi na 2. Dneve gradbenega prava, ki bodo v sredo, 16., in četrtek, 17. novembra 2016, v Laškem, kongresni center Thermana park Laško in so namenjeni podrobni predstavitvi glavnih problemov, s katerimi se srečujejo udeleženci pri gradnji, in predvsem preizkušenim rešitvam, kako se izviti iz težav.

Na dvodnevnem srečanju bodo predavatelji iz prakse obdelali konkretne predloge dobre prakse in predstavili načine, kako se izogniti sporom in zahtevkom, ki izvirajo iz gradbenih projektov.

Teme dogodka:
* Vrsta pogodbe, določitev predmeta in cena
* Nerešena vprašanja v zvezi s fazami gradnje
* Razlika med garancijami, jamčevalnimi zahtevki in zavarovanji
* Gradnje in javna naročila
* Aktualne teme s področja gradbeništva
Programski vodja: mag. Maja Koršič Potočnik, Odvetniška družba Potočnik in Prebil, o. p., d. o. o. Programski odbor: odvetnica Mojca Furlan, odvetnica mag. Maja Koršič Potočnik, odvetnica mag. Vesna Sodja

Dogodek je na eni strani namenjen investitorjem in na drugi izvajalcem: projektantom, nadzornikom in inženirjem, saj se ob perečih vprašanjih velik poudarek daje ravno dobremu sodelovanju vseh udeležencev pri gradnji. Poseben poudarek bo tudi na zakoniti izvedbi gradbenih projektov, financiranih iz javnih ali iz evropskih sredstev, ter na pravilni izvedbi gradbenih projektov, ki se izvajajo na podlagi pogodb FIDIC.

Celoten program je na voljo tukaj.

Kotizacija za udeležbo na Dnevih gradbenega prava 2016 je 325 € (brez DDV). V ceno so poleg udeležbe na srečanju vključeni zbornik, gradivo predavanj, kosilo prvi dan srečanja, pogostitve med odmori in potrdilo o udeležbi.
Člani ZAPS imate 20-odstotni popust. Zaradi preverjanja članstva prijavo z navedbo zahtevanih informacij iz prijavnega obrazca pošljete na izobrazevanje@zaps.si.

Dodatne informacije: Klavdija Križaj 01/200-18-51, Uradni list RS d.o.o.