Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Liminalni prostori: 5 pogledov na v času obstale prostore v Celju Vizije mladih arhitektov

19.01.2018


Zavod Celeia Celje - Center sodobnih umetnosti vabi na odprtje razstave z naslovom "Liminalni prostori: 5 pogledov na v času obstale prostore v Celju - Vizije mladih arhitektov ", ki bo v petek, 19. januarja 2018 ob 19. uri v Likovnem salonu v Celju.

Magistrske naloge avtoric Mojce Črešnik, Matije Kovača, Vite Posinek, Monike Tominšek in Maše Matoša Žgank se ukvarjajo s petimi lokacijami v Celju. Lokacijami, ki so bodisi pozabljene s strani mesta in ljudi bodisi dotrajane ter prepotrebne nove osvežitve, ali pa je le-ta prišla nepričakovano in nepremišljeno. Teme, ki so jih mladi arhitekti izbirali, izhajajo iz kritičnega pogleda na urbano tkivo, ki ga dobro poznajo, in na lokacije, za katere so skozi natančen proces razvili odgovore, ki ne rešujejo le zagat posameznih parcel, temveč iščejo razvojne odgovore za celotno mestno okolje.

Vljudno vabljeni!