Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Strokovna ekskurzija

20.01.2017 do 21.01.2017 (Pet)


Sindikat Fakultete za arhitekturo vabi na dvodnevno strokovno ekskurzijo "OD TEORIJE K PRAKSI" na sejem BAU 2017 v München, 20. in 21. 1. 2017. Več o ekskurziji >>Mednarodni krajinskoarhitekturni simpozij Landezine LIVE

20.01.2017


Vljudno vabljeni v petek, 20. januarja 2017 v Stari mestno elektrarno – Elektro Ljubljana (Slomškova 18) na mednarodni krajinskoarhitekturni simpozij Landezine LIVE.
Simpozij se bo osredotočal na interdisciplinarni pristop k oblikovanju odprtega prostora. Jedro dogodka bo razprava, na kateri bodo sodelovali svetovno in lokalno priznani strokovnjaki s področja krajinske arhitekture in arhitekture.
Pred okroglo mizo bo podeljena nagrada LILA - Landezine International Landscape Award, ki jo letos prvič podeljuje uredniški odbor landezine.com, ki simpozij tudi organizira.
Po razpravi bosta sledili še predavanji Antje Stokman (Studio Urbane Landschaften) ter Jenny B. Osuldsen (Snøhetta).

Več>>100 IN 1 MAKETA

20.01.2017


Knjižnica Urbanističnega inštituta RS, v petek 20. 1. 2017 ob 13. uri

Knjiga predstavlja zbirko maket s področja urbanizma in arhitekture, ki jih je Peter Ogorelec izdelal v 60 letih delovanja na področju modelarstva. Razdeljena je na poglavja, ki predstavljajo makete različnih vrst (urbanistične makete, makete stanovanjskih objektov, poslovnih objektov, reliefne makete, ...). Predstavljene makete prikazujejo del nekega časa v katerem so makete prepričevale žirije na natečajih, investitorje ali pa o prikazanih rešitvah javnost, da je ta lahko razumela predstavljeno rešitev. Predstavljajo tudi utrinke v času, stanje prostora, ki ga ni več in ga lahko podoživimo s pomočjo čudovitih maket izpod rok veščega modelarja Petra Ogorelca.

Knjigo boste lahko kupili na predstavitvi, prav tako pa jo lahko v prednaročilu naročite na povezavi. Cena v prednaročilu je 25 € in ne vključuje poštnine. Več o knjigi lahko preberete na povezavi>  Vljudno vabljeni!