Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

29. Sedlarjevo srečanje urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije »Od prostorskega načrtovanja do upravljanja s prostorom«

20.03.2018


Letošnje strokovno srečanje bo posvečeno upravljanju s prostorom. Srečanje bo potekalo 1. junija 2018 v Ljubljani, torej na dan, ko se začne uporabljati nova prostorska in gradbena zakonodaja, zato so dobrodošli tudi prispevki v tej luči.
Glede upravljanja s prostorom nova zakonodaja po eni strani prinaša osnove za učinkovitejšo zemljiško politiko, hkrati pa preko drugih instrumentov omogoča poenostavitve, npr. za posamično poselitev.
Vabljeni k oddaji prispevkov, k predstavitvam dobre prakse in aplikativnih raziskav in razmislekom, kako se najbolje odzvati na novosti v zakonodaji ali utemeljeno predlagati spremembe:
- do 20.3.2018: rok za oddajo povzetkov prispevkov na (na eni strani) na: drustvo.dupps@gmail.com
- do 20.4.2018: rok za pregled povzetkov in osnutka programa (DUPPS)
- do 20.5.2018: rok za oddajo prispevkov za Sedlarjevo srečanje
- do 30.6.2018: rok za oddajo prispevkov za objavo v zborniku Sedlarjevega srečanja.
 

 Plečnik v keramiki

20.03.2018


Vljudno vabljeni na otvoritev razstave keramičnih izdelkov, ki bo v torek, 20. 3. 2018 ob 17:00 uri v prostorih knjižnice Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Trnovski pristan 2.
Razstava z naslovom "Plečnik v keramiki" bo v prostorih knjižnice Urbanističnega inštituta RS na ogled do 12. aprila 2018.