Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Big arhitektura 2017

20.04.2017 do 15.06.2017


20. aprila se začne že deseti festival arhitekture in profesionalnega gradbeništva
(20. 4.-15. 6.) pri nas »Big arhitektura 2017«, ki letos poteka pod geslom »Napredek«.


Festival bosta zaznamovala predvsem dva dogodka, in sicer:
- 20. april: mednarodna konferenca Big arhitektura in sejem Arhitektura² - Ovoj
- 15. junij: mednarodna konferenca Hiše sveta, Hiše 100 in sejem Arhitektura² - Interier in mednarodna razstava Veliko v arhitekturi danes.
Prizorišče festivala bo Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana.

Na dogodku 20. aprila bo kar nekaj izjemnih predavateljev; Tom Frantzen, Nizozemska, z lesenim blokom razglašenim za najboljšo stanovanjsko stavbo leta, Martin Josst, Avstrija, iz prestižnega biroja Delugan Meissl, vodja projekta Porschejevega muzeja v Stuttgartu, Dagfinn Sagen in Helge Lunder, MDH Arkitekter, Norveška, Hervé Potin, Guinée*Potin Architectes, Maria Claudia Clemente, Labics, Italija in Henk Stadens, DeZwarteHond, Nizozemska, prav tako razstavljavcev na prvem specializiranem sejmu za arhitekte in profesionalne gradbince Arhitektura² na temo Ovoj.


Z velikim zanimanjem pričakujemo tudi projekte na razstavi Veliko v arhitekturi danes, ki nastaja na podlagi predlogov preko 120 svetovno uveljavljenih arhitektov in arhitekturnih birojev, kot npr.: Andrew Griffin, JDS, Danska, Andreas Lyckefors, OLSSONLYCKEFORS, Švedska, Ole Gustavsen, SNOHETTA, Norveška, Bjarne Mastenbroek, SeARCH, Nizozemska, Nuno Mateus & Jose Mateus, ARX PORTUGAL, Portugalska, Carme Pinos, ESTUDIO CARME PINOS, Španija, Mikkel Frost, CEBRA, Danska, Francisco Mangado, MANGADO Y ASOCIADOS, Španija, Tony Fretton, Velika Britanija, Enrique Sobejano in Fuensanta Nieto, Španija, Jan Schellhoff, UN STUDIO, Nizozemska, Anton Garcia-Abril, ENSAMBLE STUDIO, Španija, Jürgen Mayer, J. MAYER H. ARCHITECTS, Nemčija, in mnogi drugi.

Tako konferenca, sejem in razstava se odzivajo na temo letošnjega festivala - Napredek, zato še misel o naprednem; Stvari so v arhitekturi rade velike, a res velike so, ko mere misel preseže, ko arhitektura z modrostjo oborožena, zaznamuje čas in pot pokaže, uporabna, čvrsta, družbi služi, ni oproda moči, kapitalu, se kot umetnost z božanskim spogleduje in čeprav začasna, večna postane. Tedaj arhitekturi rečemo, da je napredna.

Prijave in kotizacija za konferenco:
Cena vstopnice za člane ZAPS znaša 20,00 EUR (s 33% popustom).
Vse dodatne informacije glede prijav, vstopnin in ogledov: Špela Valenčič, 01 431 22 22, spela@zavodbig.si.

Cena vstopnice na sejem v predprodaji je 5 eur. Redna cena na dan dogodka bo 10 eur.

Program konference tukaj
Prijave na konferenco BA tukaj
Vstopnina za sejem Arhitektura² tukajDobrodelna dražba unikatnih stolov

20.04.2017


Društvo STREHA ZA VSE vabi na dobrodelno dražbo unikatnih stolov, ki bo v četrtek, 20.4.2017 ob 19. uri v lokalu Pritličje, Mestni trg 2 v Ljubljani.
Stole so v okviru razvijanja prototipov pohištva izdelali študenti, ki se junija odpravljajo na graditeljsko odpravo v Ugando. V mestu Kabale na jugu Ugande bodo zgradili Amasiko - učni center za otroke, ki živijo na ulicah, v partnerstvu z neprofitno humanitarno organizacijo Alongside Africa iz Velike Britanije.
Zbrana sredstva dražbe bodo šla neposredno za nakup gradbenega materiala.
Vljudno vabljeni k sodelovanju.