Spletna stran ZAPS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Poleg internih piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje strani, uporabljamo analitične piškotke servisa Google Analytics. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. V redu | Več o tem
SLO|ENG
išči
piši

dogodki

 

Okrogla miza: Prostorsko načrtovanje in 29. člen ZPNačrt-B

21.11.2012


Vabljeni na okroglo mizo: Prostorsko načrtovanje in 29. člen ZPNačrt-B, ki bo v sredo, 21.11.2012 ob 17.00 uri v prostorih ZAPS, Vegova 8, Ljubljana.
V oktobru 2012 smo vas obvestili, da je v postopku sprememba Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt-B). Prispelo je nekaj vaših mnenj v zvezi s tem. Nova sprememba dodatno sprošča pogoje (strokovno spornega) 29. člena ZPNačrt-B. Ta občinam pod določenimi pogoji omogoča širitev območja stavbnih zemljišč na način in po postopku, ki sta povsem neprimerljiva s siceršnjim zakonsko predpisanim postopkom priprave in sprejema OPN.

Uvodne predstavitve:
- dr. Liljana Jankovič Grobelšek: Prostorsko načrtovanje in 29. člen, mnenja članov
- Borut Šantej: Pravni vidiki 29. člena ZPNačrt-B
- Borut Bončina: (Psevdo) strokovnost in perspektive 29. člena ZPNačrt-B
- Izidor Jerala: Nove rešitve namesto parcialnih sprememb zakonodaje

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite in sodelujete v razpravi.
Dogodek je organiziran v okviru partnerstva »Odgovorno do prostora!«